Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΙΑΤΡΙΚΗ » LODZ MEDICAL UNIVERSITY

Lodz Medical University- Σπουδές Ιατρικής- Πολωνία- Λότζ

Σπουδές στο εξωτερικό - Ιατρική Πολωνία – Lodz / Λότζ

ΠΟΛΩΝΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Βαρσοβία
Συνολική έκταση: 312.679 km2
Πληθυσμός: 38,1 εκατομμύρια
Νόμισμα: Ζλότυ
Eπίσημη γλώσσα: Πολωνικά

 

Σπουδές στη Πολωνία - Medical University of Lodz


Το Λότζ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας με πληθυσμό 747.152 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 135 χλμ. από την πρωτεύουσα Βαρσοβία.
Η πρώτη ιστορική αναφορά στην πόλη γίνεται στα 1332. Κατά τον 19ο αιώνα η πόλη αναπτύχθηκε βιομηχανικά. Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το Λοτζ καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο από τους Ναζί. Μετά το τέλος των εχθροπραξιών η πόλη παρήκμασε οικονομικά, αν και τα τελευταία χρόνια έχει ανακάμψει σημαντικά.
Τα κύρια αξιοθέατα του Λοτζ είναι το μνημείο Ραγισμένη Καρδιά, εις ανάμνησιν των παιδιών που σκοτώθηκαν στο παιδικό κρεματόριο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και η έκθεση μπρούτζινων αγαλμάτων με προσωπικότητες του Λοτζ που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία στην πόλη.

 

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Λότζ (Medical University of Lodz) προέρχεται από τη συγχώνευση της Ιατρικής Ακαδημίας του Λότζ και της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας του Λότζ. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 2002 ενώ σήμερα διεκδικεί επάξια το τίτλο του μεγαλύτερου κρατικού Πανεπιστημίου της χώρας αποτελούμενο από 4 σχολές (Φαρμακευτικής, Επιστήμης Υγείας με τμήμα Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, Βιοϊατρικών Επιστημών και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης, Στρατιωτικής Ιατρικής με τμήμα Ιατρικών Σπουδών και Φυσιοθεραπείας), 5 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με 1.600 κρεβάτια και 77 τμήματα. Τα προγράμματα διδασκαλίας παρακολουθούν 9.200 φοιτητές και πραγματοποιούνται από 1.600 καθηγητές και ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων και 300 ανεξάρτητων ερευνητών. Η ποιότητα των σπουδών είναι αρκετά υψηλή καθώς αρκετοί φοιτητές διακρίνονται κάθε χρονιά με τα πιο σημαντικά επιστημονικά βραβεία όπως το ''Medical Laurels'' της Πολωνικής Ακαδημίας της Επιστήμης και το ''Primus Inter Pares'' που απονέμεται στους καλύτερους φοιτητές της χώρας.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών ή 4 ετών εφόσον ο υποψήφιος έχει ήδη πτυχίο σε συναφείς επιστήμες, και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Πολωνίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Kύκλος μαθημάτων

Έναρξη μαθημάτων

Ετήσια Δίδακτρα (€)

Ιατρική 6-έτη (Αγγλικά)

1η Οκτωβρίου

11.000

Ιατρική 4-έτη (Αγγλικά)

1η Οκτωβρίου

12.500

Ειδικότητα (Πολωνικά)

1η Οκτωβρίου

10.000

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης

800 €/ μήνα

Τρόφιμα

300-400 / μήνα

Ξενώνας

125-240 / μήνα

Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος

300-400 / μήνα

Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα

150-200 / μήνα

Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα

10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται μία τυπική συνέντευξη (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 3 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Πιστοποιητικό γεννήσεως


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει την τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ''πολύ καλή'' γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου εγγραφής του σπουδαστή, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδιακασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος για το οποίο υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση τους και ενημέρωση τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ