Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΙΑΤΡΙΚΗ » SILESIA MEDICAL UNIVERSITY

Silesia Medical University- Ιατρική Πολωνία- Κατοβίτσε

Σπουδές στο εξωτερικό - Ιατρική Πολωνία – Katowice / Κατοβίτσε

ΠΟΛΩΝΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Βαρσοβία
Συνολική έκταση: 312.679 km2
Πληθυσμός: 38,1 εκατομμύρια
Νόμισμα: Ζλότυ
Eπίσημη γλώσσα: Πολωνικά

 

Σπουδές στη Πολωνία - Medical University of Silesia


Το Κατοβίτσε είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας με πληθυσμό 321.000 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας σε απόσταση 260 χλμ. από την πρωτεύουσα Βαρσοβία, σε μια ορεινή περιοχή 50 χλμ. βόρεια από το Όρος Μπέσκιτς που αποτελεί τμήμα των Καρπάθιων Ορέων και 100 χλμ. νοτιοανατολικά από τα Όρη Σουντέτες. Την πόλη διασχίζουν αρκετά ποτάμια, από τα οποία τα δύο μεγαλύτερα είναι ο π. Κλόντνιτσα και π. Ράβα που εκβάλλουν στους ποταμούς Όντερ και Βιστούλα αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου η πόλη καταλήφθηκε από τους Ναζί. Το 1953 η κομμουνιστική κυβέρνηση τη μετονόμασε σε «Πόλη του Στάλιν», αλλά η αρχική ονομασία αποκαταστάθηκε το 1956. Το Κατοβίτσε αποτελεί κέντρο τεχνών και επιστημών. Διαθέτει πολλά θέατρα, ωδεία και αθλητικά κέντρα. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (κτισμένη το 1510) και ο «Ουρανοξύστης» (στα πολωνικά: “Drapacz Chmur”), ένας από τους πρώτους στην Ευρώπη, που ολοκληρώθηκε το 1934.


Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας (Medical University of Silesia) είναι το μεγαλύτερο ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Πολωνία και την Κεντρική Ευρώπη από το 1948 που ιδρύθηκε. Είναι διαπιστευμένο από την Κρατική Επιτροπή Διαπίστευσης (θεσπισμένο κρατικό όργανο της χώρας που ελέγχει την ποιότητα των Πανεπιστημιακών σπουδών) ενώ τα μαθήματα που διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα από το 1996 είναι πιστοποιημένα από το Αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 5 σχολές (Ιατρική στο Κατοβίτσε, Οδοντιατρική στο Ζάμπρζε, καθώς και Υγειονομική Περίθαλψη, Δημόσιας Υγεία και Φαρμακευτική στο Σοσνόβιεκ) και 7 Κλινικά Νοσοκομεία. Στο Πανεπιστήμιο εκπαιδεύονται ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, ιατρικοί αναλυτές, βιοτεχνολόγοι και τέλος, ειδικοί στην δημόσια υγεία, έκτακτη ιατρική, διαιτολογία, νοσηλευτική, μαιευτική, φυσιοθεραπεία και κοσμητολογία. Επίσης, προσφέρονται σπουδές μερικής φοίτησης (βραδινές και εξωπανεπιστημιακές) καθώς και εκπαίδευση σε εξειδικευμένα μαθήματα. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός των φοιτητών φτάνει τους 6.402 ενώ από την αρχή λειτουργίας του Πανεπιστημίου έχουν αποφοιτήσει 32.095 ιατροί. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται συνολικά από 3.000 καθηγητές, ανεξάρτητους ερευνητές και ακαδημαϊκό προσωπικό. Τέλος, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου αποτελείται από 149.000 τόμους βιβλίων και πάνω από 29.000 τόμους εξειδικευμένων περιοδικών.


Το Αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών ή 4 ετών εφόσον ο υποψήφιος έχει ήδη πτυχίο σε συναφείς επιστήμες, και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Πολωνίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Ιατρική 6-έτη / 4-έτη (Αγγλικά) 1η Οκτωβρίου 10.000
Ιατρική 6-έτη (Αγγλικά) 21η Φεβρουαρίου
10.000
Ειδικότητα (Πολωνικά) 21η Φεβρουαρίου
10.000

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 800 €/ μήνα
Τρόφιμα 300-400 / μήνα
Ξενώνας 125-240 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 300-400 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 150-200 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται μία τυπική συνέντευξη (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 3 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Πιστοποιητικό γεννήσεως


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει την τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ''πολύ καλή'' γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου εγγραφής του σπουδαστή, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδιακασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος για το οποίο υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση τους και ενημέρωση τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ