Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ » BRNO UNIVERSITY

Brno University- Σπουδές Κτηνιατρικής Τσεχία- Μπρνό

Σπουδές στο εξωτερικό - Κτηνιατρική Τσεχία - Brno / Μπρνό

ΤΣΕΧΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Πράγα
Συνολική έκταση: 78.866 km2
Πληθυσμός: 10,5 εκατομμύρια
Νόμισμα: Κορώνα
Eπίσημη γλώσσα: Τσεχικά

 

Σπουδές στην Τσεχία - University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno


Το Μπρνό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας με πληθυσμό 400.000 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας (Μοραβία) σε απόσταση 180 χλμ. από την πρωτεύουσα Πράγα, στη συμβολή των ποταμών Σβητάβα και Σβράτκα.
Η ιστορία της πόλης αρχίζει το 1243. Κατά τον 19ο αιώνα, το Μπρνο εκβιομηχανίζεται και γίνεται κέντρο οικονομικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έπληξε σημαντικά την οικονομία της πόλης, ενώ από το 1948 μέχρι το 1989 το καθεστώς όλης της Τσεχίας ήταν το κομμουνιστικό.
Το Μπρνο ήταν η πατρίδα πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως του μοναχού Γ. Μέντελ, πατέρα της γενετικής, και του Έρνστ Μαχ, γνωστού φυσικού και φιλοσόφου. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι μία οδός φέρει το όνομα του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ο οποίος διατηρούσε σπίτι στην πόλη. Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνεται πλήθος μουσείων, γκαλερί και καλλιτεχνικών χώρων.

 

Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικών και Φαρμακευτικών Επιστημών στο Μπρνό (University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno) είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στη Τσεχία που προσφέρει σπουδές στη Κτηνιατρική και Οικολογία από το 1918 που ιδρύθηκε. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 3 σχολές με περισσότερα από 28 ινστιτούτα και 6 κλινικές, προσφέροντας σπουδές στην Κτηνιατρική, Φαρμακευτική και τέλος, Κτηνιατρική Υγιεινή και Οικολογία σε περισσότερους από 2.700 φοιτητές.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα της Κτηνιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Τσεχίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Κτηινατρική (Αγγλικά) Οκτώβριος
7.600
Διδακτορικό (Αγγλικά) Οκτώβριος 8.500

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 1.000 €/ μήνα
Τρόφιμα 400-500 / μήνα
Ξενώνας 170 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 400-500 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 200-300 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 20 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα μαθήματα της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΧΗΜΕΙΑΣ (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ