Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ » UNIVERSITY OF KOSICE

University of Kosice- Σπουδές Κτηνιατρικής Σλοβακία- Κόσιτσε

Σπουδές στο εξωτερικό - Κτηνιατρική Σλοβακία - Kosice / Κόσιτσε

ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Συνολική έκταση: 48.845 km2
Πληθυσμός: 5,4 εκατομμύρια
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική

 

Σπουδές στη Σλοβακία - Veterinary Medicine and Pharmacy University in Kosice


Το Κόσιτσε είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας με πληθυσμό 234.000 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στην επαρχία του Κόσιτσε, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, πάνω στις όχθες του ποταμού Χόρναντ και σε απόσταση 400 χλμ. από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα. Η ιστορία της πόλης αρχίζει ήδη από τους παλαιολιθικούς χρόνους.
Από τις αρχές του 14ου αιώνα, μέχρι τον 18ο αιώνα, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις του βασίλειου της Ουγγαρίας. Τον 19ο αιώνα γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στον τομέα της βιομηχανίας. Το 1918 προσαρτήθηκε στην Τσεχοσλοβακία και από το 1993, με την διαίρεσή της σε Τσεχία και Σλοβακία, αποτελεί πόλη της τελευταίας.
Το Κόσιτσε είναι η πόλη της Σλοβακίας με τα πιο πολλά διατηρητέα κτήρια. Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται ο γοτθικός ναός της Αγίας Ελισάβετ, το μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ (αμφότερα του 14ου αιώνα) και το Κρατικό Θέατρο, σε στυλ νεομπαρόκ (του 19ου αιώνα). Η πόλη διαθέτει μεγάλο αριθμό θεάτρων και γκαλερί. Τέλος, το Κόσιτσε αποτελεί και κέντρο αθλητισμού (ο παλαιότερος μαραθώνιος της Ευρώπης, ο «Μαραθώνιος Ειρήνης του Κόσιτσε», λαμβάνει χώρα στην πόλη κάθε χρόνο, από το 1924).


Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής στο Κόσιτσε (University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice), που ιδρύθηκε το 1949, είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στη Σλοβακία που προσφέρει σπουδές στην κτηνιατρική αλλά και σε πολλά ακόμη επιστημονικά πεδία, όπως είναι η φαρμακευτική, η υγιεινή τροφίμων, η κυνoλογία, η διατροφή και η ασφάλεια τροφίμων, διαθέτοντας παράλληλα μια σειρά μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Αποτελείται από 12 τμήματα και 4 κλινικές στις οποίες οι φοιτητές της κτηνιατρικής σχολής πραγματοποιούν την πρακτικη τους ασκηση.


Το Αγγλόφωνο τμήμα της Κτηνιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Σλοβακίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Κτηνιατρική (Αγγλικά) 19η Σεπτεμβρίου
7.000

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 1.000 €/ μήνα
Τρόφιμα 400-500 / μήνα
Ξενώνας 200 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 400-500 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 200-300 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 20 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα μαθήματα της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΧΗΜΕΙΑΣ (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 3 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας greentick
 • Πιστοποιητικό γεννήσεως
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ