Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » MAIEYTIKH » VARNA MEDICAL UNIVERSITY

Varna Medical University- Σπουδές Μαιευτικής Βουλγαρία- Βάρνα

Σπουδές στο εξωτερικό - Μαιευτική Βουλγαρία – Varna / Βάρνα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Σόφια
Συνολική έκταση: 111.910 km2
Πληθυσμός: 7,6 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λεβ
Eπίσημη γλώσσα: Βουλγαρικά

 

Σπουδές στη Βουλγαρία - Varna Medical University


Η Βάρνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 334.870 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 370 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια και είναι γνωστή ως η "Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα" καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη στα Βουλγαρικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Η ονομασία Βάρνα απαντά για πρώτη φορά στην ιστορία του βυζαντινού συγγραφέα Θεοφάνη του Ομολογητή (8ος-9ος αιώνας), αν και το όνομα είναι ενδεχομένως παλαιότερο. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα η Βάρνα πέρασε πολλές φορές από τα χέρια της βυζαντινής αυτοκρατορίας στα χέρια της Βουλγαρίας και αντίστροφα. Τον 15ο αιώνα προσαρτήθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και το 1878, ως φυσικό επακόλουθο της ανακήρυξης της Βουλγαρίας ως ανεξάρτητης, ενσωματώθηκε σε αυτήν.
Κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βάρνας, τα ρωμαϊκά λουτρά, το Ναυτικό Μουσείο και το μεγάλο πάρκο της πόλης, γνωστό ως «Υδάτινος Κήπος». Επίσης, υπάρχουν πολλές αξιόλογες εκκλησίες, με τις πιο γνωστές να είναι ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Νικολάου.

 

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας (Medical University of Varna), ιδρυθέν το 1961, είναι ένα μοντέρνο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και θεραπευτικό κέντρο στη Βορειοανατολική Βουλγαρία. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει σπουδές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Δημόσια Υγεία. Διαθέτει πολλά μεταπτυχιακά προγραμμάτα, είναι δε φημισμένο στο χώρο της διαγνωστικής και θεραπευτικής εκπαίδευσης. Αποτελείται από 4 σχολές (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Δημόσια Υγεία), ένα διοικητικό τμήμα, ένα Ιατρικό Κολλέγιο και δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Από την αρχή της λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει 8.351 Βούλγαροι φοιτητές και 977 αλλοδαποί φοιτητές από 45 χώρες του κόσμου. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 18 και πλέον καθηγητές, 78 αναπληρωτές καθηγητές και 284 επίκουρους καθηγητές, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων.

 

Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Βουλγαρικά είναι αυτά της Μαιευτικής (BSc: 4 έτη σπουδών). Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Κύκλος μαθημάτων

Έναρξη μαθημάτων

Ετήσια Δίδακτρα (€)

Μαιευτική (Βουλγαρικά)

3η Οκτωβρίου

3.350

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης

500 €/ μήνα

Τρόφιμα

250-300 / μήνα

Ξενώνας

50-80 / μήνα

Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος

180-300 / μήνα

Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα

70-100 / μήνα

Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα

5-10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτείται ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 4 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξασφαλίζουμε φοιτητικό δάνειο χωρίς εγγυητή, μέσω Βουλγαρικών Τραπεζών, για το συνολικό ύψος των διδάκτρων.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ