Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » MAIEYTIKH » OVIDIUS UNIVERSITY CONSTANTA

Ovidius University Constanta- Μαιευτική Ρουμανία- Costanza/ Κωνστάντζα/ Konstantza/ Kostanza/ Κοστάντζα

Σπουδές στο εξωτερικό - Μαιευτική Ρουμανία – Constanta / Κωνστάντζα

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ:
2007
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Βουκουρέστι
Συνολική έκταση: 237.500 km2
Πληθυσμός: 21,5 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λέι
Eπίσημη γλώσσα: Ρουμανικά

 

Σπουδές στη Ρουμανία - Ovidius University - Constanta


Η Κωνστάντζα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 301.220 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νοτιαοανατολικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 225 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, και αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στην όχθη της Μαύρης Θάλλασσας.
Η ιστορία της Κωνστάντζας αρχίζει από τον 6ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα μάλιστα με έναν αρχαίο μύθο, η πόλη ιδρύθηκε από τον Αιήτη, τον μυθικό βασιλιά της Κολχίδος, πατέρα της Μήδειας. Το σημερινό της όνομα το έλαβε από την ετεροθαλή αδελφή του Μ. Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.), Κωνστάντια. Η πρώτη εμφάνιση αυτής της ονομασίας χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ.
Στα αξιοθέατα της πόλης συμπεριλαμβάνονται το άγαλμα του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, ο οποίος είχε εξοριστεί εκεί από τον αυτοκράτορα Αύγουστο τον 1ο αιώνα μ.Χ., διάφορες εκκλησίες, η λεγόμενη «Οικία των Λεόντων», ένα αρχιτεκτόνημα του τέλους του 19ου αιώνα, και το Αρχαιολογικό Πάρκο.


Το Πανεπιστήμιο Oβίδιους στην Κωνστάντζα (Ovidius University- Constanta) είναι ένα κρατικό Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1961. Αποτελείται από 16 σχολές που προσφέρουν πάνω από 35 ειδικότητες και ένα τμήμα εκπαίδευσης. Η σχολή της Ιατρικής ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία από τις νεότερες και πιο μοντέρνες σχολές της Ρουμανίας. Μόλις το 2008, ο πρόεδρος της Ρουμανίας εγκαινίασε το νέο campus της σχολής το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης αφού οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του καλύπτυν μία έκταση 12.000 τμ. Το Πανεπιστήμιο έχει 2 campus με το κεντρικό να στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της χώρας με περισσότερους από 500.000 τόμους βιβλίων. Τέλος, το Πανεπιστήμιο απασχολεί 700 διεθνούς κύρους καθηγητές που διδάσκουν σε περισσότερους από 20.000 φοιτητές.

 

Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Ρουμανικά είναι Μαιευτική (BSc: 4 έτη σπουδών). Για τα Ρουμανικά προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που πραγματοποιείται στη Ρουμανία.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα που προσφέρονται είναι εγκεκριμένα και αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Μαιευτική (Ρουμανικά) 4η Οκτωβρίου 3.600

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 € / μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα στη Ρουμανία. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 4 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ