Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ » DEBRECEN UNIVERSITY

Debrecen University- Μηχανολόγος Μηχανικός Ουγγαρία- Ντέμπρετσεν

Σπουδές στο εξωτερικό - Πολυτεχνείο - Μηχανολόγος Μηχανικός - Μηχανολογία Ουγγαρία– Debrecen / Ντέμπρετσεν

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ
: 2004
Πολιτικό σύστημα
: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα
: Βουδαπέστη
Συνολική έκταση
: 93.000 km2
Πληθυσμός
: 10 εκατομμύρια
Νόμισμα
: Φιορίνι
Eπίσημη γλώσσα:
Ουγγρικά

 

Σπουδές στην Ουγγαρία - Debrecen University


Το Ντέμπρετσεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας με πληθυσμό 208.016 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βoρειοανατολικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 220 χλμ. από την πρωτεύουσα Βουδαπέστη, σε μια επίπεδη περιοχή που περικλείεται από αμμώδη όρη και αρκετά ποτάμια.
Πρώτη αναφορά στο όνομα της πόλης έγινε το 1235. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η πόλη σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς, αν και ήδη από το 1944 ξεκίνησαν προσπάθεις ανοικοδόμησής της.
Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνονται το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου του Ντέμπρετσεν (που θεωρείται αρχιτεκτονικό αριστούργημα) και το κρατικό θέατρο, που κτίστηκε το 1865 και φέρει το όνομα του γνωστού ποιητή Mihály Csokonai Vitéz. Το Ντέμπρετσεν γενικά θεωρείται κέντρο πολιτισμού και τεχνών. Διαθέτει επίσης αξιόλογη μουσική σκηνή.


Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν (University of Debrecen) έχει τη μακροβιότερη ιστορία λειτουργίας στη χώρα αφού ιδρύθηκε το 1538. Προέρχεται από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου της Αγροκαλλιέργειας, του Πανεπιστημίου Λάτζος Κοσούθ και του Ιατρικού Πανεπιστημίου. Σήμερα, με 15 σχολές που υπάγονται σε 3 πανεπιστημιακές μονάδες και με 30.000 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρεσεν είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 212 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές και 937 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων. Τέλος, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της χώρας με περισσότερα από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα του Μηχανολόγου Μηχανικού οδηγεί σε BSc διάρκειας 3.5 ετών.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ουγγαρίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Μηχανολόγος Μηχανικός (Αγγλικά) 6η Σεπτέμβρη 3.460
Διδακτορικό (Αγγλικά) 6η Σεπτέμβρη 4.150

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 800 €/ μήνα
Τρόφιμα 300-400 / μήνα
Ξενώνας 100-150 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 300-400 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 150-200 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 8 / μήνα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα ΑΓΓΛΙΚΑ, σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει καλή γνώση της γλώσσας, καθώς και στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ΦΥΣΙΚΗ (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...