Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ » TIMISOARA UNIVERSITY

Timisoara University- Μηχανολόγος Μηχανικός Ρουμανία- Τιμισοάρα

Σπουδές στο εξωτερικό - Πολυτεχνείο - Μηχανολόγος Μηχανικός - Μηχανολογία Ρουμανία – Timisoara / Τιμισοάρα

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Βουκουρέστι
Συνολική έκταση: 237.500 km2
Πληθυσμός: 21,5 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λέι
Eπίσημη γλώσσα: Ρουμανικά

 

Σπουδές στη Ρουμανία - Polytechnic University of Timisoara


Η Τιμισοάρα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 311.586 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 409 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, και θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της ιστορικής επαρχίας Μπανάτ. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Μπέγκα, που διασχίζει, σε μικρότερη κλίμακα, και τη Σερβία.
Η πρώτη ιστορική αναφορά της πόλης εντοπίζεται στα μέσα του 13ου αιώνα. Στα μέσα του 16ου αιώνα κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, υπό την κυριαρχία των οποίων έμεινε μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα, οπότε και πέρασε στα χέρια των Αυστριακὠν. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Τιμισοάρα βομβαρδίστηκε τόσο από τους Συμμάχους, όσο και από τις δυνάμεις του Άξονα. Από το 1989 αποτελεί κομμάτι της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Ρουμανίας.
Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνονται ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Τιμισοάρα (20ος αιώνας), ο καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου (μέσα του 18ου αιώνα) και το Κάστρο του Χούνιαντι (15ος αιώνας). Τέλος, η Τιμισοάρα διαθέτει πολλούς εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους.

 


Το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιμισοάρας (Polytechnic University of Timisoara) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά Πανεπιστήμια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Εδρεύει στη πόλη της Τιμισοάρας από το 1920 που ιδρύθηκε και αποτελείται από 10 Σχολές και 4 αναξάρτητα τμήματα. Το Πανεπιστήμιο παρέχει υψηλού κύρους σπουδές τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Ερευνητικό επίπεδο καθώς έχει διακριθεί πολλάκις σε εθνικούς και πολυτεχνικούς διαγωνισμούς με σημαντικά βραβεία και κρατικές και ιδιωτικές επιχορηγήσεις. Αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου αποτελεί η συνεργασία του με άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά και Ιαπωνίας, έτσι ώστε να παραχθούν νέες επιστημονικές μελέτες, πατέντες και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα. Τέλος, τις σπουδές παρακολουθούν 15.000 φοιτητές ενώ τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 850 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα του Μηχανολόγου Μηχανικού οδηγεί σε BSc και MSc διάρκειας 4 και 2 ετών αντίστοιχα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Μηχανολόγος Μηχανικός (Αγγλικά) 15η Οκτωβρίου 800
Διδακτορικό (Αγγλικά) 15η Οκτωβρίου 800

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα ΑΓΓΛΙΚΑ, σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει καλή γνώση αυτής, καθώς και σε ένα ή δύο μαθήματα ειδικότητας ανάλογα με το πεδίο σπουδών. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 4 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...