Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ » GR. POPA UNIVERSITY IASI

Gr. Popa University Iasi- Σπουδές Νοσηλευτικής Ρουμανία- Iάσιο

Σπουδές στο εξωτερικό - Νοσηλευτική Ρουμανία – Iasi / Ιάσιο

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Βουκουρέστι
Συνολική έκταση: 237.500 km2
Πληθυσμός: 21,5 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λέι
Eπίσημη γλώσσα: Ρουμανικά

 

Σπουδές στη Ρουμανία - Gr. Popa University of Medicine and Pharmacy - Iasi


Το Ιάσιο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 343.000 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 325 χλμ. περίπου από την πρωτεύουσα Βουκουρέστι, σε μια περιοχή ανάμεσα στη Κορυφογραμμή του Ιασίουκαι της Πεδιάδας Τζίτζια. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Βαχλούη, ενώ ο ποταμός Προύθο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτή, της τάξεως των 17 περίπου χλμ.
Το Ιάσιο είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία (που ξεκινά τον 14ο αιώνα), με γεγονότα που άπτονται άμεσα της ελληνικής ιστορίας, αφού κατά τη διάρκεια της ελληνικής Επανάστασης, έπαιξε τον δικό της σημαντικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπήρξε το κέντρο της Φιλικής Εταιρείας, ενώ από αυτήν κήρυξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης την έναρξη του ελληνικού αγώνα, τον Φεβρουάριο του 1821.
Η πόλη του Ιασίου διαθέτει διάφορες σημαντικές εκκλησίες, σε μία από τις οποίες (Τριών Ιεραρχών) βρίσκονται τα ιερά λείψανα της Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, στον μητροπολιτικό ναό της πόλης, βρίσκονται τα ιερά λείψανα της Οσίας Παρασκευής της «νέας», η οποία είναι και η πολιούχος της πόλης. Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης αποτελεί και το «Παλάτι του Πολιτισμού», το οποίο εγκαινιάστηκε το 1926 και στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Μολδαβίας.

Το Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο ''Γρ. Πόπα'' στο Ιάσιο (''Gr. Popa'' University of Medicine and Pharmacy - Iasi) είναι ένα από τα παλαιότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Ρουμανία από το 1879 που ιδρύθηκε και φέρει το όνομα του διάσημου νευροενδοκρινολόγου Grigore T. Popa. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 4 σχολές (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Βιοϊατρική Μηχανική) και 8 Ιατρικά Κολέγια ενώ οι πρακτικές ασκήσεις και κλινικές έρευνες διεξάγονται σε δύο Ιατρικές Κλινικές. Επιπλέον, το Ιατρικό Πανεπιστημιακό Κέντρο απαρτίζεται από 28 εργαστήρια, αμφιθέατρα και μια βιβλίοθήκη με περισσότερα από 470.000 τόμους βιβλίων. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 800 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές ενώ στο πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 4.000 φοιτητές.


Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Ρουμανικά είναι Νοσηλευτική (BSc: 4 έτη σπουδών). Για τα Ρουμανικά προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που πραγματοποιείται στη Ρουμανία.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Νοσηλευτική (Ρουμανικά) 3η Οκτωβρίου 4.500

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα στη Ρουμανία. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 4 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ