Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ » LITHUANIAN UNIVERSITY

Health Sciences Lithuanian University- Οδοντιατρική Λιθουανία- Κάουνας

Σπουδές στο εξωτερικό - Οδοντιατρική Λιθουανία – Kaunas / Κάουνας

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Βιλνιους
Συνολική έκταση: 65.000 km2
Πληθυσμός: 3,3 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λίτας
Eπίσημη γλώσσα: Λιθουανικά

 

Σπουδές στη Λιθουανία - Lithuanian University of Health Sciences - Kaunas


Το Κάουνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας με πληθυσμό 321.200 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 97 χλμ. από την πρωτεύουσα Βίλνιους, στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας, του Νέμουνας και του Νέρις στη λιμνοθάλασσα Κάουνας. Η οικονομία της χώρας στηρίζεται στη βιομηχανία και στις επενδύσεις ξένων εταιρειών.
Η σύγχρονη ιστορία της πόλης αρχίζει στα μέσα του 14ου αιώνα. Τον 18ο αιώνα καταλήφθηκε από τη Ρωσία και στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Μπολσεβίκους, που την προσάρτησαν, μαζί με την υπόλοιπη χώρα, στη Σοβιετική Ένωση. Από το 1941 μέχρι το 1944 καταλήφθηκε από τη ναζιστική Γερμανία, οπότε και ξαναπέρασε στην κυριαρχία της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1990 η Λιθουανία, και κατ’ επέκταση το Κάουνας, απέκτησε την ανεξαρτησία της.
Το Κάουνας διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως είναι το Κάστρο του Κάουνας, χτισμένο τον 14ο αιώνα, ο Βοτανικός Κήπος, ο Λόφος του Ναπολέοντα, η Συναγωγή, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η γοτθικού τύπου Βασιλική, διάφορες εκκλησίες, καθώς και γκαλερί, όπου εκτίθενται έργα μοντέρνας τέχνης. Συνολικά, πρόκειται για μια καθ’ όλα ενδιαφέρουσα πόλη.

 

Το Λιθουανικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας (Lithuanian University of Health Sciences) προέρχεται από την συγχώνευση του Ιατρικού Πανεπιστημίου Κάουνας με την Λιθουανική Ακαδημία Κτηνιατρικής. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1919 προσφέροντας ιατρικές σπουδές ενώ σήμερα διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου πανεπιστήμιου της χώρας προσφέροντας Πανεπιστημιακά πτυχία (22 συνολικά σε 10 επιστημονικά πεδία), εκπαίδευση και επιστημονική έρευνα στο τομέα των βιοεπιστημών. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 7 Σχολές: Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Νοσηλευτική, Δημόσια Υγεία, Τεχνολογία Κτηνοτροφίας, καθώς και 4 ερευνητικά ινστιτούτα, 2 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και 10 τμήματα. Τέλος, τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 1.000 καλά ειδικευμένους ακαδημαϊκούς με 6.200 φοιτητές από 36 διαφορετικές χώρες.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα της Οδοντιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 5 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Λοθουανίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Οδοντιατρική (Αγγλικά) 1η Οκτωβρίου 8.800
Ειδικότητα (Λιθουανικά) Οκτώβριος 8.100
Διδακτορικό (Αγγλικά) Οκτώβριος 8.000

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 700 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-350 / μήνα
Ξενώνας 87-112 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 300-350 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 150-200 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα μαθήματα της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ και ΦΥΣΙΚΗΣ και μια μικρής διάρκειας συνέντευξη (πραγματοποιούνται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 3 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ