Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ » COMENIUS UNIVERSITY BRATISLAVA

Comenius University Bratislava- Οδοντιατρική Σλοβακία- Μπρατισλάβα

Σπουδές στο εξωτερικό - Οδοντιατρική Σλοβακία - Bratislava / Μπρατισλάβα

ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Συνολική έκταση: 48.845 km2
Πληθυσμός: 5,4 εκατομμύρια
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική

 

Σπουδές στη Σλοβακία - Comenius University in Bratislava


Η Μπρατισλάβα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας με πληθυσμό 462.603 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία, ενώ βρίσκεται κοντά και στις χώρες Ουγγαρία και Τσεχία.
Την πρώτη ιστορική της εμφάνιση την κάνει περί το 1000. Το 1526 προσαρτάται στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Από τον 16ο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, η πόλη έγινε το μέρος στέψης πολλών βασιλιάδων. Παρόλα αυτά, τον 17ο αιώνα την πόλη μάστιζαν εξωτερικοί πόλεμοι και επιδημίες χολέρας. Το 1939 έγινε πρωτεύουσα της πρώτης σλοβακικής δημοκρατίας που όμως ελεγχόταν από τους Ναζί. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο βομβαρδίστηκε από τους Συμμάχους, κατόπιν πέρασε στα χέρια της Σοβιετικής Ένωσης, και χρόνια αργότερα, μόλις το 1993, έγινε πρωτεύουσα της νεότευκτης σλοβακικής δημοκρατίας.
Η πόλη της Μπρατισλάβας αποτελεί ένα ενδιαφέρον μίγμα μοντερνισμού και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στην παλαιά πόλη, όπου και τα παλαιότερα και πιο αξιομνημόνευτα αξιοθέατα, βρίσκει κανείς τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου (13ος-16ος αιώνας), τον ναό της Αγίας Ελισάβετ (αρχές του 20ου αιώνα. γνωστός και ως η «κυανή εκκλησία», εξαιτίας του χρώματός της) και το κάστρο της Μπρατισλάβας.

 

Το Κομένιους Πανεπιστήμιο στη Μπρατισλάβα (Comenius University in Bratislava) είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο αυτοδιοικούμενο κρατικό Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1919 και φέρει το όνομα του διάσημου φιλοσόφου και δασκάλου Jan Amos Comenius. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 13 Σχολές με τις παλαιότερες και μεγαλύτερου κύρους να είναι η σχολής της Ιατρικής και Φαρμακευτικής. Η Σχολή της Ιατρικής ιδρύθηκε το 1919 και είναι η πρώτη σχολή του Πανεπιστημίου, σήμερα, θεωρείται πρόδρομος στη προληπτική και θεραπευτική ιατρική με αμέτρητες συμμετοχές σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές δραστηριότητες. Η Σχολή της φαρμακευτικής ιδρύθηκε το 1952 και συγχωνεύτηκε το 1960 με τη Σχολή της Φαρμακευτικής στο Μπρνό όπου και αποσχίστηκε το 1969 με τη διαίρεση της Τσεχοσλοβακίας παραμένοντας έως σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς σχολές της χώρας. Τέλος τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 2.000 ακαδημαϊκό προσωπικό ενώ ο συνολικός αριθμός των φοιτητών υπολογίζεται στους 30.000.


Το Αγγλόφωνο τμήμα της Οδοντιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Σλοβακίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Οδοντιατρική (Αγγλικά) 20η Σεπτεμβρίου
10.000
Ειδικότητα (Σλοβακικά) Σεπτέμβριος 11.000
Διδακτορικό (Αγγλικά) Σεπτέμβριος 13.000

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 1.000 €/ μήνα
Τρόφιμα 400-500 / μήνα
Ξενώνας 200 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 400-500 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 200-300 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 20 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα μαθήματα της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΧΗΜΕΙΑΣ (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 3 φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας greentick
 • Πιστοποιητικό γεννήσεως
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ