Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ » CHARLES UNIVERSITY - HRADEC KRALOVE

Charles University- Οδοντιατρική Τσεχία- Πανεπιστήμιο Καρόλου- Hradec Kralove

Σπουδές στο εξωτερικό - Οδοντιατρική Τσεχία - Hradec Kralove / Χράντεκ Κράλοβε

ΤΣΕΧΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Πράγα
Συνολική έκταση: 78.866 km2
Πληθυσμός: 10,5 εκατομμύρια
Νόμισμα: Κορώνα
Eπίσημη γλώσσα: Τσεχικά

 

Σπουδές στην Τσεχία - Charles University - Hradec Kralove


Το Χράντεκ Κράλοβε είναι η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας με πληθυσμό 100.000 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας σε απόσταση 100 χλμ. από την πρωτεύουσα Πράγα, σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση στη συμβολή των ποταμών Έλβα και Ορλίσε.
Το όνομα σημαίνει «Το κάστρο της βασίλισσας». Η λέξη «Χράντεκ» («κάστρο») αποτελούσε από μόνη της την ονομασία της πόλης μέχρι τον 13ο αιώνα που προστέθηκε η λέξη «Κράλοβε» («της βασίλισσας»). Η λέξη αναφέρεται στη βασίλισσα Ελισάβετ Ρικέζα της Πολωνίας, η οποία έζησε εκεί για τριάντα χρόνια.
Το Χράντεκ Κράλοβε διοργανώνει κάθε χρόνο τον Αύγουστο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ χιπ-χοπ της Ευρώπης. Επίσης διοργανώνονται και φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής τζαζ.

 

Το Πανεπιστημίου του Καρόλου στο Χράντεκ Κράλοβε (Charles University - Hradec Kralove) αποτελεί ένα από τα 5 τμήματα του ευρύτερου Πανεπιστημίου του Καρόλου ενώ η σχολή της Ιατρικής αποτελεί μία από τις 17 ανεξάρτητες και αυτοδιοικούμενες σχολές του Πανεπιστημίου. Η προαναφερθείσα σχολή ιδρύθηκε το 1945 και φημίζεται για την ακαδημαϊκή υπεροχή της, στην επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Το πρόγραμμα σπουδών της προσφέρεται σε 49 θεωρητικά, προ-κλινικά τμήματα, κλινικά τμήματα και ινστιτούτα. Παράλληλα λειτουργεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με τη σχολή αυτή και διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε διαφόρους τομείς της παρασκευής ιατρικών φαρμάκων. Αποτελείται από 37 κλινικές και τμήματα με 1.500 κρεβάτια και 4.000 γιατρούς και νοσοκόμους, ενώ περισσότεροι από 23.000 ασθενείς εισάγονται κάθε χρόνο στις 23 ενδοσοκομειακές κλινικές του Νοσοκομείου και περίπου 600.000 ασθενείς εξετάζονται από τις εξωνοσοκομειακές κλινικές του αντίστοιχα. Σήμερα, 1.389 φοιτητές σπουδάζουν Ιατρική και Οδοντιατρική στα προσφερόμενα προγράμματα στην Αγγλική και Τσεχική γλώσσα.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα της Οδοντιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Τσεχίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Οδοντιατρική (Αγγλικά) Οκτώβριος 12.500
Ειδικότητα (Τσεχικά) Οκτώβριος 11.000
Διδακτορικό (Αγγλικά) 29η Σεπτεμρίου 5.200

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 1.000 €/ μήνα
Τρόφιμα 400-500 / μήνα
Ξενώνας 200 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 400-500 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 200-300 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 20 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα μαθήματα της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ και ΦΥΣΙΚΗΣ ή ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ