Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ » PLOVDIV UNIVERSITY ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚA

Plovdiv University Παιδαγωγικά- Δάσκαλος Δημοτική Εκπαίδευση Βουλγαρία- Φιλιππούπολη

Σπουδές στο εξωτερικό - Παιδαγωγικά Δάσκαλος - Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης Βουλγαρία - Plovdiv / Φιλιππούπολη

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Σόφια
Συνολική έκταση: 111.910 km2
Πληθυσμός: 7,6 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λεβ
Eπίσημη γλώσσα: Βουλγαρικά

 

Σπουδές στη Βουλγαρία - Plovdiv University ''Paisii Hilendarski''


Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 381.110 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας σε απόσταση 127 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια, σε μια γεωργική περιοχή στις όχθες του ποταμού Μαρίτσα (όπως είναι η βουλγαρική ονομασία του Έβρου).
Πρόκειται για μία παλαιότατη πόλη, με πλέον των 6.000 ετών ιστορία. Πήρε την ονομασία της από τον Μακεδόνα βασιλέα Φίλιππο τον Β’, πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, ο οποίος την κατέλαβε περί το 342 π.Χ. Στη βουλγαρική είναι γνωστή με το όνομα «Πλόβντιβ», τοπωνύμιο που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά περί τον 15ο αιώνα.
Διαθέτει πολλά και ποικίλα αξιοθέατα, από τα οποία κρίνεται απαραίτητο να αναφερθούν τα κάτωθι: Το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, που κτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό τον 2ο αιώνα μ.Χ., το λαογραφικό μουσείο της πόλης και, τέλος, η περιώνυμη εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Όλα τα προαναφερθέντα αξιοθέατα βρίσκονται στην περιοχή της παλαιάς πόλης. Εκτός αυτής, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το άγαλμα του Φίλιππου του Β’, που δεσπόζει πάνω σ’ έναν πεζόδρομο. Γενικότερα, υπάρχουν και διάφορα άλλα μνημεία διάσπαρτα στην Φιλιππούπολη, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο, οπότε και η πόλη ήταν γνωστή με το όνομα «Τριμόντιον», που σημαίνει «η πόλη των τριών λόφων», επειδή η Φιλιππούπολη αρχικά ήταν κτισμένη πάνω σε τρεις λόφους.

 

Το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης ''Παΐσιος Χιλανδαρινός'' (Plovdiv University ''Paisii Hilendarski'') είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιακό Ίδρυμα στη Νότια Βουλγαρία από το 1961 που ιδρύθηκε, και φέρει το όνομα του διάσημου ιστορικού Παΐσιου Χιλανδαρινού. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 9 σχολές προσφέροντας σπουδές στις φυσικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 561 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές ενώ στο Πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 12.500 φοιτητές.

 

Το Βουλγαρόφωνο τμήμα της Παιδαγωγού Δημοτικής Εκπαίδευσης / Δασκάλου οδηγεί σε BSc και MSc διάρκειας 4 και 1 ετών (ή 1.5 ετών εφόσον ο υποψήφιος έχει πτυχίο σε επιστήμες πέραν της Εκπαίδευσης) αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα:

τα προσφερόμενα BSc είναι:

1. Education (Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης / Δάσκαλος)
2. Primary Education and a Foreign Language
3. Social Education
4. Pedagogy of lifestyle and technology
5. Pedagogy of Fine Arts
6. Social activities

και τα προσφερόμενα MSc είναι:

1. Education Management
2. Applied Pedagogy
3. Management of social organization
4. Pedagogical interaction in preparatory for School and group preparatory class
5. Preventive Education
6. Inclusive education
7. Family education
8. Animation, Non-formal education and personal development
9. Civic and Intercultural Education
10. Clinical Social Work
11. Consulting in Social Work
12. Creativity in Education
13. Pedagogy of Resocialization in school
14. Teaching and Technological Enterpreneurship
15. Social Management and Social Enterpreneurship
16. Social work with offenders
17. Social Work

 

Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
BSc (Βουλγαρικά)- Χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις Οκτώβριος
3.000
BSc (Βουλγαρικά)- Με εισαγωγικές εξετάσεις Οκτώβριος 346
MSc (Βουλγαρικά)
Οκτώβριος 3.000
Διδακτορικό (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 4.000

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 € / μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 1 φωτογραφία διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξασφαλίζουμε φοιτητικό δάνειο χωρίς εγγυητή, μέσω Βουλγαρικών Τραπεζών, για το συνολικό ύψος των διδάκτρων.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...