Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ » EUROPEAN UNIVERSITY CYPRUS

European University Cyprus- Μεταπτυχιακό Ειδική Αγωγή Κύπρος- Λευκωσία

Σπουδές στο εξωτερικό - Ελληνόφωνο Μάστερ / Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (Master Special Education) Κύπρος Nicosia / Λευκωσία

ΚΥΠΡΟΣ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Λευκωσία
Συνολική έκταση: 9.250 km2
Πληθυσμός: 0,8 εκατομμύρια
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Ελληνικά

 

Σπουδές στην Κύπρο - European University of Cyprus


Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα και συγχρόνως η μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Πρόκειται για τη μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου, καθώς το βόρειο τμήμα της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Είναι κτισμένη πάνω στον ποταμό Πεδιαίο και ο πληθυσμός της υπολογίζεται στις 398.000 κατοίκους.
Το αρχαίο όνομα της πόλης ήταν Λήδρα και αποτελούσε ένα από τα δώδεκα βασίλεια της αρχαίας Κύπρου που είχαν ιδρυθεί από τους Αχαιούς μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Από τον 12ο αιώνα μέχρι σήμερα έχει καταληφθεί διαδοχικά από τους Βρεταννούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς, τους Οθωμανούς Τούρκους, τους Εγγλέζους και τους σύγχρονους Τούρκους. Η πόλη γνώρισε σημαντική ακμή μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κύπρου από τους Άγγλους, το 1969, αλλά και τρομακτικές καταστροφές, μετά από την επέλαση των τουρκικών δυνάμεων το 1974, που οδήγησε στη διχοτόμηση της πόλης, αλλά και όλου του νησιού.
Η Κύπρος διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, με πλούτο ευρημάτων και εκθεμάτων, πολλά από τα οποία φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Επίσης, αποτελεί κέντρο έντονων αθλητικών δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερες επιδόσεις στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, της καλαθοσφαίρισης και της αντισφαίρισης. Στα αξιοθέατα συγκαταλέγονται τα ενετικά τείχη της πόλης και το παλαιό δημαρχείο.

 

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University of Cyprus) ιδρύθηκε μόλις το 2007. Αποτελεί ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Υπουργών της Δημοκρατίας της Κύπρου. Το ίδρυμα θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, προσφέροντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, δημιουργώντας παράλληλα εκείνες τις προϋποθέσεις που κρίνονται απαραίτητες για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Είναι μέλος του Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού Laureate International Universities-LIU που περιλαμβάνει 43 Πανεπιστήμια, που λειτουργούν σε 21 χώρες με σύνολο 600.000 φοιτητών, ενώ συμμετέχει ενεργά και στον κορυφαίο οργανισμό διαπίστευσης πτυχίων American Assembly of Collegiate Schools of Business. Έχει τύχει πολλών και σημαντικών διακρίσεων, όπως είναι το βραβείο ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού “Investors in People”, το οποίο απονέμεται σε οργανισμούς μετά από ενδελεχή αξιολόγηση. Προσφέρει 35 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε περισσότερους από 4.000 φοιτητές.

 

Το Ελληνόφωνο τμήμα του Παιδαγωγού Αγωγής οδηγεί σε Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (Μάστερ / Master in Special Education) διάρκειας 1.5 έτους (ή με κάποιες προϋποθέσεις 1 έτος) με ευέλικτο ωρολόγιο πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, αποκλειστικά τους μήνες:

 • Μάρτιο (4 ημέρες διδασκαλίας) και διακοπές Πάσχα (8 ημέρες διδασκαλίας) - 3 Μαθήματα
 • Ιούνιο (4 ημέρες διδασκαλίας) και Ιούλιο (8 ημέρες διδασκαλίας) ή Ιούλιος (12 ημέρες διδασκαλίας) - 3 Μαθήματα
 • Νοέμβριο (4 ημέρες διδασκαλίας) και διακοπές Χριστουγέννων (8 ημέρες διδασκαλίας) - 3 Μαθήματα
 • διακοπές Πάσχα (8 ημέρες διδασκαλίας) - 1 Μάθημα

 

Ο φοιτητής θα χρειαστεί να διδαχθεί όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα Κοινού Κορμού (Α) και Ειδίκευσης (Γ), να επιλέξει ένα από τα πέντε μαθήματα επιλογής Κοινού Κορμού (Β) και δύο από τα οκτώ μαθήματα επιλογής Ειδίκευσης (Δ), να εκπονήσει την πτυχιακή του εργασία (Ε) ή να επιλέξει δύο μαθήματα επιλογής (Ε), έτσι ώστε στο τέλος του προγράμματος να έχει στο σύνολο 90 Διδακτικές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).


Α. Μαθήματα Κοινού Κορμού (Υποχρεωτικά Μαθήματα) - 10 ECTS
Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας (Methodology of Educational Research)

Β. Μαθήματα Κοινού Κορμού (Μαθήματα Επιλογής) - 6 ECTS
Φιλοσοφικές Διαστάσεις της Εκπαίδευσης (Philosophical Dimensions of Education)
Κοινωνιολογικές Διαστάσεις της Εκπαίδευσης (Sociological Dimensions of Education)
Ψυχολογικές Διαστάσεις της Εκπαίδευσης (Psychological Dimensions of Education)
Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (Intercultural Education)
Μάθημα στην Παιδαγωγική ή άλλο σχετικό γνωστικό αντικείμενο (Course in Education or other relevant discipline)

Γ. Μαθήματα Ειδίκευσης (Υποχρεωτικά Μαθήματα) - 38 ECTS
Η Αναπηρία στην Κοινωνία και στο Σχολείο (Disability in the Society and the School)
Ενιαία Εκπαίδευση (Inclusive Education: Theory and Practice)
Διαφοροποίηση στην Ενιαία Εκπαίδευση (Differentiation in Inclusive Education)
Ανάπτυξη Προγραμμάτων και Σχολική Εμπειρία Ενιαίας Εκπαίδευσης (Curriculum Development and Evaluation in Inclusive Education)

Δ. Μαθήματα Ειδίκευσης (Μαθήματα Επιλογής) - 16 ECTS
Σωματικές και Αισθητηριακές Αναπηρίες (Physical and Sensory Disabilities)
Αναπηρίες που Σχετίζονται με τη Νοητική και Γνωστική Ανάπτυξη (Mental and Cognitive Disabilities)
Ψυχοσυναισθηματικές Αναπηρίες (Psycho – emotional Disabilities)
Συνεργασία Σχολείου Οικογένειας και Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Αναπηρία (School - Family Collaboration and Parent Counselling of Children with Disability)
Εξειδικευμένα Θέματα Ειδικής (Ενιαίας) Εκπαίδευσης (Specialized Issues in Special Inclusive Education)
Σύγχρονες Τάσεις στην Ενιαία Εκπαίδευση (Current Trends in Inclusive Education)
Νέες Τεχνολογίες για την Ενιαία Εκπαίδευση (New Technologies in Inclusive Education)
Μάθημα απο άλλο σχετικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Course from other relevant Postgraduate Program)

Ε. Μεταπτυχιακή Διατριβή ή επιλογή 2 Μαθημάτων (1 από τα παρακάτω Μαθήματα Επιλογής Έρευνας και 1 από τα Μαθήματα Επιλογής του μεταπτυχιακού) - 20 ECTS
Ποσοτικές Προσεγγισεις Έρευνας στήν Εκπαιδευτική Ηγεσία (Quantitive Research Methods in Educational Leadership)
Ποιοτικές Προσεγγίσεις Έρευνας στήν Εκπαιδευτική Ηγεσία (Qualitative Research Methods in Educational Leadership)


Οι σπουδές του Ελληνόφωνου μεταπτυχιακού είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και παρέχουν παιδαγωγική επάρκεια σε πτυχιούχους καθηγητικών σχολών που δεν διαθέτουν πτυχίο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή απευθύνεται:

 • Σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια για τον διορισμό τους στην εκπαίδευση.
 • Σε όσους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. ενδιαφέρονται να διορισθούν στα ειδικά σχολεία.
 • Σε όσους διορισμένους εκπαιδευτικούς (καθηγητές και δασκάλους) ενδιαφέρονται για την απόκτηση επιπλέον προσόντων που θα βοηθήσει την επαγγελματική τους ανέλιξη.
 • Σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα αναγνωρισμένης αξίας μεταπτυχιακό.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής (Ελληνικά) Νοέμβριος & Φεβρουάριος
5.760

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 800 € / μήνα
Τρόφιμα 300-400 / μήνα
Ξενώνας 100-150 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 300-400 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 150-200 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 8 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Η εισαγωγή γίνεται βάση βαθμολογίας του Απολυτηρίου. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 1 φωτογραφία διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...