Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ » BLAGOEVGRAD UNIVERSITY ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚA

Blagoevgrad University Παιδαγωγικά- Νηπιαγωγός Προσχολική Εκπαίδευση Βουλγαρία- Μπλαγκόεβγκραντ

Σπουδές στο εξωτερικό - Παιδαγωγικά Νηπιαγωγός - Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης Βουλγαρία - Blagoevgrad / Μπλαγκόεβγκραντ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Σόφια
Συνολική έκταση: 111.910 km2
Πληθυσμός: 7,6 εκατομμύρια
Νόμισμα: Λεβ
Eπίσημη γλώσσα: Βουλγαρικά

 

Σπουδές στη Βουλγαρία - South-West University ''Neofit Rilski''


Το Μπλαγκόεβγκραντ είναι η 15η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 70.880 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 100 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια, σε μια περιοχή στις όχθες του ποταμού Μπιστρίτσα και στους πρόποδες της οροσειράς Ρίλα.
Στην αρχαιότητα εποικήθηκε από θρακικά φύλα και ήταν γνωστή με την ονομασία Σκαπτόπαρα. Τη σημερινή της ονομασία η τοποθεσία την έλαβε το 1950, προς τιμήν του ιδρυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας, Dimitar Blagoev Nikolov.
Η πόλη διακρίνεται για την κομψή αρχιτεκτονική της, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επενδυτών. Επίσης, πολύ ανεπτυγμένος είναι ο αθλητισμός εκεί, σημειώνοντας ιδιαίτερες επιδόσεις στο άθλημα του ποδοσφαίρου (για παράδειγμα, ο γνωστός επιθετικός της Manchester United, Dimitar Ivanov Berbatov, έχει ως γενέτειρά του το Μπλαγκόεβγκραντ). Άλλα αθλήματα που ανθούν στην πόλη είναι το Τάεκ Βο Ντο και το Baseball, ένα άθλημα σχετικώς άγνωστο στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος, το Μπλαγκόεγκραντ, χάρη στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο που διατηρεί και στην όμορφη φύση του, φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλον αριθμό φοιτητών και άλλων επισκεπτών.

 

Το Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο ''Νεόφυτος Ρίλας'' στο Μπλαγκόεβγκραντ (South-West University ''Neofit Rilski'') είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στη Νότια Βουλγαρία από το 1975 που ιδρύθηκε και φέρει το όνομα του διάσημου μοναχού, δασκάλου και καλλιτέχνη Νεόφυτου Ρίλα, μιας μεγάλης μορφής της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε σαν παράρτημα του Πανεπιστημίου της Σόφιας ''Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος'' αλλά ανεξαρτοποιήθηκε το 1983. Σήμερα, αποτελείται από 7 σχολές και ένα κολλέγιο προσφέροντας σπουδές στις φυσικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 470 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές ενώ στο Πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 12.579 φοιτητές σε 43 ειδικότητες.

 

Το Βουλγαρόφωνο τμήμα του Παιδαγωγού Προσχολικής Εκπαίδευσης / Νηπιαγωγού οδηγεί σε BSc και MSc διάρκειας 4 και 1 ετών (ή 1.5 ετών εφόσον ο υποψήφιος έχει πτυχίο σε επιστήμες πέραν της Εκπαίδευσης) αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα:

τα προσφερόμενα BSc:

1. Preschool and Primary School Pedagogy (Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης / Νηπιαγωγός)
2. Preschool Pedagogy and a Foreign Language

και τα προσφερόμενα MSc είναι:

Preschool and Primary School Education

 

Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
BSc (Βουλγαρικά)- Χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις Οκτώβριος
3.000
BSc (Βουλγαρικά)- Με εισαγωγικές εξετάσεις Οκτώβριος 330
MSc (Βουλγαρικά)
Οκτώβριος 3.000
Διδακτορικό (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 3.500

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 € / μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 1 φωτογραφία διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξασφαλίζουμε φοιτητικό δάνειο χωρίς εγγυητή, μέσω Βουλγαρικών Τραπεζών, για το συνολικό ύψος των διδάκτρων.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...