Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ » CHARLES UNIVERSITY - PRAGUE

Charles University- Φυσικοθεραπεία Τσεχία- Πανεπιστήμιο Καρόλου- Πράγα

Σπουδές στο εξωτερικό - Φυσικοθεραπεία Τσεχία - Prague / Πράγα

ΤΣΕΧΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2004
Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Πράγα
Συνολική έκταση: 78.866 km2
Πληθυσμός: 10,5 εκατομμύρια
Νόμισμα: Κορώνα
Eπίσημη γλώσσα: Τσεχικά

 

Σπουδές στην Τσεχία - Charles University - Prague


Η Πράγα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας με πληθυσμό 1.3 εκατομμυρίων κατοίκων. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Μολδάβα στην κεντρική Βοημία. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τη σλαβική ρίζα praga που σημαίνει το «πέρασμα», αν και σχετίζεται επίσης με τη σύγχρονη τσέχικη λέξε práh που σημαίνει «κατώφλι».
Η Πράγα κατοικήθηκε πρώτη φορά κατά τα παλαιολιθικά χρόνια. Η πρώτη περίοδος ακμής της τοποθετείται τον 14ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου του Έκτου. Η πόλη υπέφερε από πολεμικές συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές τον 17ο αιώνα, για να γνωρίσει νέα οικονομική άνθιση κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα. Η Βιομηχανική Επανάσταση επέφερε σημαντικές αλλαγές στην οικονομία της πόλης. Με τη λήξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και τη δημιουργία της Τσεχοσλοβακίας, η Πράγα έγινε πρωτεύουσα του νεότευκτου κρατικού μορφώματος. Το 1945 πέρασε στα χέρια της Σοβιετικής Ένωσης και το 1993, μετά τη λεγόμενη «Βελούδινη Επανάσταση» (1989) και τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας σε δύο χώρες (Τσεχία και Σλοβακία), η Πράγα έγινε πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τσεχίας.
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Κάστρο της Πράγας (τελευταίες προσθήκες στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα), ο μεσαιωνικός οικισμός στην παλαιά πόλη, το αστρονομικό ρολόι (14ος αιώνας), η Γέφυρα του Καρόλου (14ος αιώνας), που διασχίζει τον ποταμό Μολδάβα, η μεσαιωνική Συναγωγή (13ος αιώνας), το Εθνικό Μουσείο (19ος αιώνας), ο «Τοίχος του John Lennon» (1981), αφιερωμένος στην μνήμη του γνωστού βρεταννού μουσικού, ο κολοσσιαίος «Μετρονόμος» (1991) κ.ά. Εν γένει, η Πράγα αποτελεί σημαντικότατο πνευματικό και πολιτισμικό κέντρο όλης της Ευρώπης.

 

Το Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα (Charles University - Prague) είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Τσεχίας που ιδρύθηκε το 1348 ενώ η σχολή της Φυσικής Αγωγής και Αθλημάτων αποτελεί μία από τις 17 ανεξάρτητες και αυτοδιοικούμενες σχολές του Πανεπιστημίου. Η προαναφερθείσα σχολή ιδρύθηκε το 1953 και χωρίζεται σε 3 τμήματα: Κλασικές Σπουδές, Αθλήματα και Βιοιατρική. Σήμερα, 2.200 φοιτητές σπουδάζουν Φυσικοθεραπεία και Φυσική Αγωγή στα προσφερόμενα προγράμματα στην Αγγλική και Τσεχική γλώσσα.

 

Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Aγγλικά είναι Φυσικοθεραπεία (BSc: 3 έτη σπουδών, MSc: 2 έτη σπουδών), Φυσική Αγωγή και Αθλήματα (BSc: 3 έτη σπουδών, MSc: 2 έτη σπουδών).

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Τσεχίας στην Ε.Ε. το 2004. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Φυσικοθεραπεία (Αγγλικά) Οκτώβριος
8.000
Φυσική Αγωγή και Αθλήματα (Αγγλικά) Οκτώβριος 7.000
Διδακτορικό (Αγγλικά) Οκτώβριος 7.300

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 1.000 €/ μήνα
Τρόφιμα 400-500 / μήνα
Ξενώνας 200 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 400-500 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 200-300 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 20 / μήνα


ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα ΑΓΓΛΙΚΑ σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει καλή γνώση της γλώσσας. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ