Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » BUDAPEST UNIVERSITY

Budapest University- Σπουδές Ψυχολογίας Ουγγαρία- Βουδαπέστη

Σπουδές στο εξωτερικό - Ψυχολογία Ουγγαρία - Budapest / Βουδαπέστη

ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Έτος προσχώρησης στην ΕΕ
: 2004
Πολιτικό σύστημα
: Δημοκρατία
Πρωτεύουσα
: Βουδαπέστη
Συνολική έκταση
: 93.000 km2
Πληθυσμός
: 10 εκατομμύρια
Νόμισμα
: Φιορίνι
Eπίσημη γλώσσα:
Ουγγρικά

 

Σπουδές στην Ουγγαρία - Eotvos Lorand University


Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, χτισμένη πάνω στον περίφημο ποταμό Δούναβη, αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη της χώρας, αποτελώντας το οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο της. Συνάμα, η Βουδαπέστη είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ε.Ε., με πληθυσμό 1.737.000 και έκταση 525,16 τ.χλμ.
Η ιστορία της Βουδαπέστης αρχίζει τον πρώτο π.Χ. αιώνα, όταν αποικήθηκε από τους Κέλτες. Οι πρώτοι Ούγγροι έφτασαν στην περιοχή τον 9ο μ.Χ. αιώνα. Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, η πόλη απετέλεσε πολιτισμικό κέντρο της ανατολικής Ευρώπης. Το 1873 ενώθηκαν οι πόλεις Βούδα και Πέστη για να σχηματίσουν τη σημερινή Βουδαπέστη. Μέχρι την πτώση της Αυστρο-Ουγγαρίας το 1918, η πόλη ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας. Από τον 19ο αιώνα και εξής, η Βουδαπέστη αποτελούσε το επίκεντρο όλων των σημαντικών γεγονότων της ουγγρικής ιστορίας, όπως είναι η Επανάσταση του 1848, η μάχη της Βουδαπέστης, το 1945 και η Επανάσταση του 1956.
Η Βουδαπέστη διαθέτει πολλά και εξαιρετικά σημαντικά μνημεία. Ανάμεσα σε αυτά συγκαλέγονται το νεο-γοτθικής αισθητικής Κοινοβούλιο (τέλη 19ου αι.), όπου φυλάσσεται το στέμμα της Ουγγαρίας, η βασιλική του Αγίου Στεφάνου (αρχές 20ου αι.), το κάστρο της Βούδας (13ος-19ος αι.) και η λεωφόρος Andrássy στην Πέστη (τέλη 19ου αι.).


Το Πανεπιστήμιο Έοτβος Λοράντ (Eotvos Lorand University), στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ιδρύθηκε το 1635 από τον αρχιεπίσκοπο Peter Pazmany. Η διοίκηση του ιδρύματος ανήκε στους Ιησούτες μέχρι το 1777, οπότε και ο χώρος του Πανεπιστημίου μεταφέρθηκε στη Βούδα. Το 1784 μεταφέρθηκε οριστικά στην Πέστη. Τα μαθήματα παραδίδονταν στα λατινικά μέχρι το 1884, χρονολογία κατά την οποία η ουγγρική εισήχθη ως επίσημη γλώσσα. Το 1895 έγιναν δεκτές οι πρώτες γυναίκες φοιτήτριες. Μέχρι το 1921 το ίδρυμα ονομαζόταν Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Από το 1921 έως το 1950 μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Pazmany Peter, από τον γνωστό Ούγγρο θεολόγο και φιλόσοφο, Peter Pazmany. To 1950 έλαβε την τελική του ονομασία, ως Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, προς τιμήν του Ούγγρου φυσικού, Lorand Eotvos.

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο διαθέτει οκτώ σχολές όπου διδάσκουν 1.500 καθηγητές σε 30.000 φοιτητές. Με βάση την Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων του κόσμου, το συγκεκριμένο κατατάσσεται στην πρώτη θέση των ουγγρικών Πανεπιστημίων.

 

Το Αγγλόφωνο τμήμα της Ψυχολογίας οδηγεί σε BSc και MSc διάρκειας 3 και 2 ετών αντίστοιχα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα που προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα είναι εγκεκριμένα και αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ουγγαρίας στην Ε.Ε. το 2004.

 

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Ψυχολογία (Αγγλικά) 6η Σεπτέμβρη
8.400

 

Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 800 €/ μήνα
Τρόφιμα 300-400 / μήνα
Ξενώνας 100-150 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 300-400 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 150-200 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 8 / μήνα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ
Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στην Αγγλική γλώσσα. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτηρίο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Βιογραφικό σημείωμα


 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.
 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.
 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.
 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.
 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.
 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.


Dim lights Embed Embed this video on your site

 


 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

...