Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού/ Ηλεκτρολογία- Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού/ Ηλεκτρολογία- Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία

 

Αγγλόφωνα τμήματα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού / Ηλεκτρολογίας υπάρχουν στις χώρες της Βουλγαρίας (Bulgaria), Ρουμανίας (Romania), Σλοβακίας (Slovakia) και Ουγγαρίας (Hungary). Η διάρκεια σπουδών είναι 5 ή 6 χρόνια και είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο των προαναφερόμενων χωρών στην Ε.Ε. Οι απόφοιτοι λοιπόν μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στη Βουλγαρία (Electrical Engineering Studies in Bulgaria)

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στη Σόφια - Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας (Technical University of Sofia)

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, ιδρυθέν το 1945, είναι η μεγαλύτερη ανώτατη πολυτεχνική σχολή στη Βουλγαρία. Σήμερα, προσφέρει μαθήματα για 14 ειδικότητες, με μαθήματα που γίνονται στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και το Σλίβεν. Σε αυτό εντάσσονται 3 κολλέγια, 3 τμήματα και ακόμη 3 που προσφέρουν σπουδές σε τρεις εναλλακτικές ειδικότητες. Η εκπαίδευση παρέχεται σε 3 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το Πανεπιστήμιο, που διαθέτει σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποτελεί σπουδαίο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και παραγωγικό κέντρο, απασχολώντας καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Πάνω από 100.000 μηχανικοί έχουν αποφοιτήσει από το TUS και αυτή τη στιγμή 18.000 περίπου φοιτητές εκπαιδεύονται για να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές σε 26, 35 και πλέον των 50 ειδικότητες, αντίστοιχα. Το άριστα εκπαιδευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει να επιδείξει αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο ερευνητικό έργο, παράγοντας επιστημονικά προϊόντα παγκοσμίου βεληνεκούς. Στο Πανεπιστήμιο στεγάζεται επίσης ο αυτόνομος Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&DS), μέσω του οποίου διεξάγονται πολυάριθμες έρευνες, υπό την αιγίδα διάφορων προγραμμάτων της ΕΕ, όπως είναι τα: Copernicus, Fifth and Sixth Framework Programs κτλ.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 3.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στη Ρουμανία (Electrical Engineering Studies in Romania)

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Τιμισοάρα - Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιμισοάρας (Polytechnic University of Timisoara)

Το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιμισοάρας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά Πανεπιστήμια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Εδρεύει στη πόλη της Τιμισοάρας από το 1920 που ιδρύθηκε και αποτελείται από 10 Σχολές και 4 αναξάρτητα τμήματα. Το Πανεπιστήμιο παρέχει υψηλού κύρους σπουδές τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Ερευνητικό επίπεδο καθώς έχει διακριθεί πολλάκις σε εθνικούς και πολυτεχνικούς διαγωνισμούς με σημαντικά βραβεία και κρατικές και ιδιωτικές επιχορηγήσεις. Αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου αποτελεί η συνεργασία του με άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά και Ιαπωνίας, έτσι ώστε να παραχθούν νέες επιστημονικές μελέτες, πατέντες και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα. Τέλος, τις σπουδές παρακολουθούν 15.000 φοιτητές ενώ τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 850 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 1.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στη Σλοβακία (Electrical Engineering Studies in Slovakia)

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Μπρατισλάβα - Πανεπιστήμιο της Τεχνολογίας στην Μπρατισλάβα (University of Technology - Bratislava)

Το Σλοβακικό Πανεπιστήμιο της Τεχνολογίας στη Μπρατισλάβα είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και επιστημονικό ανώτατο ίδρυμα της χώρας απο το 1937, οπότε και ιδρύθηκε. Αποτελείται από 7 Σχολές (Επιστήμη Πολιτικού Μηχανικού, Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αρχιτεκτονικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, και τέλος, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών) στις οποίες φοιτούν σχεδόν 19.000 φοιτητές (12.500 προπτυχιακοί και 6.450 μεταπτυχιακοί). Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 1.100 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές και 300 άτομα ερευνητικό προσωπικό, οι οποίοι δημοσιεύουν το ένα τέταρτο των ερευνητικών δημοσιεύσεων από το σύνολο των Σλοβακικών Πανεπιστημίων.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στο Σχέδιο
 • Δίδακτρα: 5.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Ουγγαρία (Electrical Engineering Studies in Hungary)

 

Σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στο Ντέμπρετσεν - Πανεπιστήμιο Ντέμπρετσεν (University of Debrecen)

Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν έχει τη μακροβιότερη ιστορία λειτουργίας στη χώρα αφού ιδρύθηκε μόλις το 1538. Προέρχεται από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου της Αγροκαλλιέργειας, του Πανεπιστημίου Λάτζος Κοσούθ και του Ιατρικού Πανεπιστημίου. Σήμερα, με 15 σχολές που υπάγονται σε 3 πανεπιστημιακές μονάδες και με 30.000 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρεσεν είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 212 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές και 937 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων. Τέλος, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της χώρας με περισσότερα από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και τη Φυσική
 • Δίδακτρα: 3.500 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Άλλες ειδικότητες