Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού/ Μηχανολογία- Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού/ Μηχανολογία- Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία

 

Αγγλόφωνα τμήματα Μηχανολόγου Μηχανικού / Μηχανολογίας υπάρχουν στις χώρες της Βουλγαρίας (Bulgaria), Ρουμανίας (Romania), Σλοβακίας (Slovakia) και Ουγγαρίας (Hungary). Η διάρκεια σπουδών είναι 5 ή 6 χρόνια και είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο των προαναφερόμενων χωρών στην Ε.Ε. Οι απόφοιτοι λοιπόν μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στη Βουλγαρία (Mechanical Engineering Studies in Bulgaria)

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στη Σόφια - Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας (Technical University of Sofia)

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, ιδρυθέν το 1945, είναι η μεγαλύτερη ανώτατη πολυτεχνική σχολή στη Βουλγαρία. Σήμερα, προσφέρει μαθήματα για 14 ειδικότητες, με μαθήματα που γίνονται στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και το Σλίβεν. Σε αυτό εντάσσονται 3 κολλέγια, 3 τμήματα και ακόμη 3 που προσφέρουν σπουδές σε τρεις εναλλακτικές ειδικότητες. Η εκπαίδευση παρέχεται σε 3 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το Πανεπιστήμιο, που διαθέτει σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποτελεί σπουδαίο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και παραγωγικό κέντρο, απασχολώντας καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Πάνω από 100.000 μηχανικοί έχουν αποφοιτήσει από το TUS και αυτή τη στιγμή 18.000 περίπου φοιτητές εκπαιδεύονται για να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές σε 26, 35 και πλέον των 50 ειδικότητες, αντίστοιχα. Το άριστα εκπαιδευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει να επιδείξει αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο ερευνητικό έργο, παράγοντας επιστημονικά προϊόντα παγκοσμίου βεληνεκούς. Στο Πανεπιστήμιο στεγάζεται επίσης ο αυτόνομος Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&DS), μέσω του οποίου διεξάγονται πολυάριθμες έρευνες, υπό την αιγίδα διάφορων προγραμμάτων της ΕΕ, όπως είναι τα: Copernicus, Fifth and Sixth Framework Programs κτλ.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 3.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στη Ρουμανία (Mechanical Engineering Studies in Romania)

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Βουκουρέστι - Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου (Polytechnic University of Bucharest)

Το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους Πανεπιστήμια του κόσμου και το μεγαλύτερο τεχνικό Πανεπιστήμιο στη Ρουμανία που ιδρύθηκε το 1818. Το 2005, ψηφίστηκε από το Ετήσιο Συνέδριο του ACM-ICPC (Association for Computing Machinery- International Collegiate Programming Contest) ως το 10ο καλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου. Στο Πανεπιστήμιο έχουν φοιτήσει εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού βίου της Ρουμανίας. Σήμερα, αποτελείται από 13 σχολές και 60 τμήματα. Τα προγράμματα διδασκαλίας παρακολουθούν 15.000 φοιτητές και πραγματοποιούνται από περισσότερους από 4.000 διεθνούς φημης καθηγητές.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 1.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στην Τιμισοάρα - Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιμισοάρας (Polytechnic University of Timisoara)

Το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιμισοάρας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά Πανεπιστήμια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Εδρεύει στη πόλη της Τιμισοάρας από το 1920 που ιδρύθηκε και αποτελείται από 10 Σχολές και 4 αναξάρτητα τμήματα. Το Πανεπιστήμιο παρέχει υψηλού κύρους σπουδές τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Ερευνητικό επίπεδο καθώς έχει διακριθεί πολλάκις σε εθνικούς και πολυτεχνικούς διαγωνισμούς με σημαντικά βραβεία και κρατικές και ιδιωτικές επιχορηγήσεις. Αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου αποτελεί η συνεργασία του με άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά και Ιαπωνίας, έτσι ώστε να παραχθούν νέες επιστημονικές μελέτες, πατέντες και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα. Τέλος, τις σπουδές παρακολουθούν 15.000 φοιτητές ενώ τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 850 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 1.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στη Σλοβακία (Mechanical Engineering Studies in Slovakia)

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Κόσιτσε - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Κόσιτσε (Technical University of Kosice)

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Κόσιτσε ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί το μεγαλύτερο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της πόλης. Σήμερα, αποτελείται από 9 Σχολές (Μεταλλειολογίας, Ηλεκτρολογίας και Πληροφορική Μηχανική, Επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού, Οικονομικών, Βιομηχανικών Τεχνολογιών, Τεχνών, Αεροναυπηγικής και τέλος Ορυκτού Πλούτου, Οικολογικής Διαδικασίας Ελέγχου και Γεοτεχνολογίας) τις οποίες παρακολουθούν 13.000 φοιτητές τακτικής φοίτησης (8.500 σε προπτυχιακό επίπεδο και 4.500 σε μεταπτυχιακό επίπεδο) καθώς και 3.000 φοιτητές μερικής φοίτησης. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 900 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές ενώ στο Πανεπιστήμιο εργάζονται άλλοι 900 άνθρωποι σε διάφορες ερευνητικές και διοικητικές θέσεις.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 5.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στην Ουγγαρία (Mechanical Engineering Studies in Hungary)

 

Σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Ντέμπρετσεν - Πανεπιστήμιο Ντέμπρετσεν (University of Debrecen)

Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν έχει τη μακροβιότερη ιστορία λειτουργίας στη χώρα αφού ιδρύθηκε μόλις το 1538. Προέρχεται από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου της Αγροκαλλιέργειας, του Πανεπιστημίου Λάτζος Κοσούθ και του Ιατρικού Πανεπιστημίου. Σήμερα, με 15 σχολές που υπάγονται σε 3 πανεπιστημιακές μονάδες και με 30.000 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρεσεν είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 212 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές και 937 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων. Τέλος, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της χώρας με περισσότερα από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και τη Φυσική
 • Δίδακτρα: 3.500 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Άλλες ειδικότητες