Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » Σπουδές Ψυχολογίας - Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κύπρος

Σπουδές Ψυχολογίας - Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κύπρος

 

Αγγλόφωνα τμήματα στη Ψυχολογία (Psychology) υπάρχουν στις χώρες της Βουλγαρίας (Bulgaria) και Ουγγαρίας (Hungary). Η διάρκεια σπουδών είναι 4 χρόνια (Βουλγαρία) ή 3 χρόνια (Ουγγαρία) αντίστοιχα και είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο των προαναφερόμενων χωρών στην Ε.Ε. Οι απόφοιτοι λοιπόν μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Βουλγαρία (Psychology in Bulgaria)

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Σόφια / Πέρνικ - Ευρωπαϊκό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας (European Polytechnical University Sofia / Pernik)

Το Ευρωπαϊκό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 2010, είναι το νεότερο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας και εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της χώρας Μπόικο Μπόρισοφ. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη με 19 διεθνείς ακαδημαϊκές και επιχειρησιακές συνεργασίες. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ENQA) και έχει διαπιστευτεί από την Εθνική Υπηρεσία Αξιολόγησης και Πιστοποίησης. Προσφέρει 17 προγράμματα σπουδών που διδάσκονται αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα και προσδοκά τα αμέσως επόμενα χρόνια να καταστεί το μεγαλύτερο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Ευρώπης με νέες εγκαταστάσεις και νέα προγράμματα. Επίσης, προγραμματίζεται στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίο να δημιουργηθεί τεχνολογικό πάρκο το όποιο θα καταστήσει το Πανεπιστήμιο κέντρο ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 1.500* € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

*Υπάρχει έκπτωση 0-100% στα δίδακτρα, ανάλογα με τη βαθμολογία που λαμβάνει ο κάθε φοιτητής σε κάθε έτος.

Περισσότερα

 

Σπουδές Ψυχολογίας στην Ουγγαρία (Psychology in Hungary)

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Βουδαπέστη - Πανεπιστήμιο Έοτβος Λοράντ (Eotvos Lorand University - Budapest)

Το Πανεπιστήμιο Έοτβος Λοράντ, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ιδρύθηκε το 1635 από τον αρχιεπίσκοπο Peter Pazmany. Η διοίκηση του ιδρύματος ανήκε στους Ιησούτες μέχρι το 1777, οπότε και ο χώρος του Πανεπιστημίου μεταφέρθηκε στη Βούδα. Το 1784 μεταφέρθηκε οριστικά στην Πέστη. Τα μαθήματα παραδίδονταν στα λατινικά μέχρι το 1884, χρονολογία κατά την οποία η ουγγρική εισήχθη ως επίσημη γλώσσα. Το 1895 έγιναν δεκτές οι πρώτες γυναίκες φοιτήτριες. Μέχρι το 1921 το ίδρυμα ονομαζόταν Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Από το 1921 έως το 1950 μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Pazmany Peter, από τον γνωστό Ούγγρο θεολόγο και φιλόσοφο, Peter Pazmany. To 1950 έλαβε την τελική του ονομασία, ως Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, προς τιμήν του Ούγγρου φυσικού, Lorand Eotvos.

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο διαθέτει οκτώ σχολές όπου διδάσκουν 1.500 καθηγητές σε 30.000 φοιτητές. Με βάση την Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων του κόσμου, το συγκεκριμένο κατατάσσεται στην πρώτη θέση των ουγγρικών Πανεπιστημίων.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική γλώσσα
 • Δίδακτρα: 8.400 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Αγγλόφωνο και Ελληνόφωνο τμήμα στη Ψυχολογία (Psychology) υπάρχει στη χώρα της Κύπρου (Cyprus). Η διάρκεια σπουδών είναι 4 χρόνια και είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο των προαναφερόμενων χωρών στην Ε.Ε. Οι απόφοιτοι λοιπόν μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Σπουδές Ψυχολογίας στην Κύπρο (Psychology in Cyprus)

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Λευκωσία - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University of Cyprus)

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University of Cyprus) ιδρύθηκε μόλις το 2007. Αποτελεί ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Υπουργών της Δημοκρατίας της Κύπρου. Το ίδρυμα θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, προσφέροντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, δημιουργώντας παράλληλα εκείνες τις προϋποθέσεις που κρίνονται απαραίτητες για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Είναι μέλος του Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού Laureate International Universities-LIU που περιλαμβάνει 43 Πανεπιστήμια, που λειτουργούν σε 21 χώρες με σύνολο 600.000 φοιτητών, ενώ συμμετέχει ενεργά και στον κορυφαίο οργανισμό διαπίστευσης πτυχίων American Assembly of Collegiate Schools of Business. Έχει τύχει πολλών και σημαντικών διακρίσεων, όπως είναι το βραβείο ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού “Investors in People”, το οποίο απονέμεται σε οργανισμούς μετά από ενδελεχή αξιολόγηση. Προσφέρει 35 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε περισσότερους από 4.000 φοιτητές.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Βαθμολογία Απολυτηρίου
 • Δίδακτρα: 6.200 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου & αρχές Φεβρουαρίου

Περισσότερα

 

Βουλγαρόφωνα τμήματα στη Ψυχολογία (Psychology) υπάρχουν στη χώρα της Βουλγαρίας (Bulgaria). Η διάρκεια σπουδών είναι 4 χρόνια και είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο των προαναφερόμενων χωρών στην Ε.Ε. Οι απόφοιτοι λοιπόν μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Βουλγαρία (Psychology in Bulgaria)

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Σόφια - Πανεπιστήμιο Σόφιας (Sofia University ''St. Kliment Ohridski'')

Το Πανεπιστήμιο της Σόφιας "Άγιος Κλήμης της Αχρίδας" είναι το παλαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βουλγαρίας από το 1888 που ιδρύθηκε. Σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αναγνωρισμένου κύρους πανεπιστημιακά και επιστημονικά κεντρα της χώρας αποτελούμενο από 16 Σχολές και τρία τμήματα προσφέροντας 92 προγράμματα σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Βουλγαρικά) σε περισσότερους από 25.000 φοιτητές. Το ακαδημαϊκό προσωπικό απαρτίζεται από 1.598 υψηλά ειδικευμένους καθηγητές, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων ενώ η διδασκαλία και η έρευνα στο Πανεπιστήμιο ενισχύεται από τα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια. Τέλος, το Πανεπιστημίο συνεργάζεται με περισσότερα από 80 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο το κόσμο για να ενισχύσει τη ποιότητα των προσφερόμενων προγραμμάτων του και της επιστημονικής του έρευνας.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Προπαρασκευαστικό έτος
 • Δίδακτρα: 3.300 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Ψυχολογίας στη Φιλιππούπολη - Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης (Plovdiv University ''Paisii Hilendarski'')

Το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης ''Παΐσιος Χιλανδαρινός'' είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιακό Ίδρυμα στη Νότια Βουλγαρία από το 1961 που ιδρύθηκε και φέρει το όνομα του διάσημου ιστορικού Παΐσιου Χιλανδαρινού. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 9 σχολές προσφέροντας σπουδές στις φυσικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 561 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές ενώ στο Πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 12.500 φοιτητές.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Προπαρασκευαστικό έτος
 • Δίδακτρα: 3.300 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Ψυχολογίας στο Μπλαγκόεβγκραντ - Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο Μπλαγκόεβγκραντ (South-west University ''Neofit Rilski'' Blagoevgrad)

Το Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο ''Νεόφυτος Ρίλας'' στο Μπλαγκόεβγκραντ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στη Νότια Βουλγαρία από το 1975 που ιδρύθηκε και φέρει το όνομα του διάσημου μοναχού, δασκάλου και καλλιτέχνη Νεόφυτου Ρίλα, μιας μεγάλης μορφής της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε σαν παράρτημα του Πανεπιστημίου της Σόφιας ''Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος'' αλλά ανεξαρτοποιήθηκε το 1983. Σήμερα, αποτελείται από 7 σχολές και ένα κολλέγιο προσφέροντας σπουδές στις φυσικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από 470 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές ενώ στο Πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 12.579 φοιτητές σε 43 ειδικότητες.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Προπαρασκευαστικό έτος
 • Δίδακτρα: 3.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Άλλες ειδικότητες