Global Education - Σπουδές στο Εξωτερικό


Αρχική » ΣΠΟΥΔΕΣ » ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ » ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ » ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Βουλγαρία Πληροφορική

 

Αγγλόφωνα τμήματα Πληροφορικής / Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science / Informatics) στη Βουλγαρία (Bulgaria) υπάρχουν στην πόλη της Σόφιας (Sofia). Η διάρκεια σπουδών είναι 5.5 χρόνια και είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. Οι απόφοιτοι λοιπόν μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

 

Πληροφορική στη Σόφια / Πέρνικ - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Σόφιας / Πέρνικ (European Polytechnical University)

Το Ευρωπαϊκό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 2010, είναι το νεότερο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας και εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της χώρας Μπόικο Μπόρισοφ. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη με 19 διεθνείς ακαδημαϊκές και επιχειρησιακές συνεργασίες. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ENQA) και έχει διαπιστευτεί από την Εθνική Υπηρεσία Αξιολόγησης και Πιστοποίησης. Προσφέρει 17 προγράμματα σπουδών που διδάσκονται αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα και προσδοκά τα αμέσως επόμενα χρόνια να καταστεί το μεγαλύτερο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Ευρώπης με νέες εγκαταστάσεις και νέα προγράμματα. Επίσης, προγραμματίζεται στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίο να δημιουργηθεί τεχνολογικό πάρκο το όποιο θα καταστήσει το Πανεπιστήμιο κέντρο ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 1.500* € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

*Υπάρχει έκπτωση 0-100% στα δίδακτρα, ανάλογα με τη βαθμολογία που λαμβάνει ο κάθε φοιτητής σε κάθε έτος.

Περισσότερα

 

Πληροφορική στη Σόφια - Πανεπιστήμιο Σόφιας (Sofia University ''St Kliment Ohridski'')

Το Πανεπιστήμιο της Σόφιας "Άγιος Κλήμης της Αχρίδας" είναι το παλαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βουλγαρίας από το 1888 που ιδρύθηκε. Σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αναγνωρισμένου κύρους πανεπιστημιακά και επιστημονικά κεντρα της χώρας αποτελούμενο από 16 Σχολές και τρία τμήματα προσφέροντας 92 προγράμματα σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Βουλγαρικά) σε περισσότερους από 25.000 φοιτητές. Το ακαδημαϊκό προσωπικό απαρτίζεται από 1.598 υψηλά ειδικευμένους καθηγητές, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων ενώ η διδασκαλία και η έρευνα στο Πανεπιστήμιο ενισχύεται από τα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια. Τέλος, το Πανεπιστημίο συνεργάζεται με περισσότερα από 80 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο το κόσμο για να ενισχύσει τη ποιότητα των προσφερόμενων προγραμμάτων του και της επιστημονικής του έρευνας.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 3.300 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Πληροφορική στη Σόφια - Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο - Σόφια (New Bulgarian University - Sofia)

Το Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της Βουλγαρίας, ιδρυθέν το 1991. Το μότο του, «Μην φοβάστε την ποικιλία» (“Ne varietatem timeamus”), εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία που πρεσβεύει, αφού οι ιδρυτές του είχαν στο μυαλό τους ένα μοντέρνο ίδρυμα, που όμως θα στηριζόταν στην πνευματική παράδοση της Βουλγαρίας. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές σε μια πλειάδα από ειδικότητες (μεταξύ των οποίων η Νομική, η Αρχιτεκτονική, η Αθρωπολογία, η Αρχαιολογία, η Ψυχολογία, οι Πολιτικές Επιστήμες, οι Θεατρικές και οι Τουριστικές σπουδές, κ.ά.), απασχολώντας πάνω από 7500 φοιτητές.
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις αποτελούνται από δύο κυρίως κτίρια. Επίσης το ίδρυμα διαθέτει τη δική του ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη. Ανάμεσα στα προγράμματα που προσφέρονται περιλαμβάνονται 37 πτυχιακά (Bachelor), 69 μεταπτυχιακά (Postgraduate) και 26 διδακτορικά (PhD). Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ο μεγάλος αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων που οργανώνει και προωθεί το Ν.Β.Π., καθιστώντας το ταγό της βουλγαρικής εκπαίδευσης.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 1.300 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Πληροφορική στη Σόφια - Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας (Technical University of Sofia)

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας (Technical University of Sofia), ιδρυθέν το 1945, είναι η μεγαλύτερη ανώτατη πολυτεχνική σχολή στη Βουλγαρία. Σήμερα, προσφέρει μαθήματα για 14 ειδικότητες, με μαθήματα που γίνονται στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και το Σλίβεν. Σε αυτό εντάσσονται 3 κολλέγια, 3 τμήματα και ακόμη 3 που προσφέρουν σπουδές σε τρεις εναλλακτικές ειδικότητες. Η εκπαίδευση παρέχεται σε 3 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το Πανεπιστήμιο, που διαθέτει σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποτελεί σπουδαίο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και παραγωγικό κέντρο, απασχολώντας καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Πάνω από 100.000 μηχανικοί έχουν αποφοιτήσει από το TUS και αυτή τη στιγμή 18.000 περίπου φοιτητές εκπαιδεύονται για να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές σε 26, 35 και πλέον των 50 ειδικότητες, αντίστοιχα. Το άριστα εκπαιδευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει να επιδείξει αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο ερευνητικό έργο, παράγοντας επιστημονικά προϊόντα παγκοσμίου βεληνεκούς. Στο Πανεπιστήμιο στεγάζεται επίσης ο αυτόνομος Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&DS), μέσω του οποίου διεξάγονται πολυάριθμες έρευνες, υπό την αιγίδα διάφορων προγραμμάτων της ΕΕ, όπως είναι τα: Copernicus, Fifth and Sixth Framework Programs κτλ.

 • Τρόπος Εισαγωγής: Τέστ στην Αγγλική Γλώσσα
 • Δίδακτρα: 3.000 € ετησίως (Πληρώνονται σε 2 ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου)
 • Έναρξη μαθημάτων: Aρχές Οκτωβρίου

Περισσότερα

 

Σπουδές Πληροφορικής σε άλλες χώρες