Βουκουρέστι Ιατρική

Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο "Κάρολ Νταβίλα" στο Βουκουρέστι

Το Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο ''Κάρολ Νταβίλα'' στο Βουκουρέστι προσφέρει προγράμματα πάνω στο επιστημονικό πεδίο της φαρμακευτικής. Ιδρύθηκε το 1857 από τον γαλλοτραφή φυσικό Carol Davila και εδρεύει στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Η πρώτη ονομασία του ιδρύματος ήταν ''Εθνική Φαρμακευτική Σχολή''. Το 1869 προσαρτήθηκε στο νεότευκτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Τα πρώτα διδακτορικά προγράμματα της Σχολής προσφέρθηκαν το 1873. Το Πανεπιστήμιο ''Κάρολ Νταβίλα'' έχει να επιδείξει παλαιόθεν σημαντικό ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εκεί για πρώτη φορά απομονώθηκε η ινσουλίνη από τον σπουδαίο Ρουμάνο φυσικό, Nicolae Paulescu. Σήμερα, το ίδρυμα απασχολεί προσωπικό της τάξεως των 2.865 ανθρώπων, με 1.654 καθηγητές και πλέον των 4.800 φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο αξιοποιεί και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις από περισσότερες των 20 κλινικές στο Βουκουρέστι, για την προώθηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών σκοπών του.

Το Βουκουρέστι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό που υπερβαίνει τους 3.000.000 κατοίκους. Το Βουκουρέστι είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τον εντός των ορίων της πόλης πληθυσμό, μετά το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι.
Το Βουκουρέστι αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφα το 1459. Έγινε πρωτεύουσα της Ρουμανίας το 1862 και είναι το κέντρο των μέσων ενημέρωσης, του πολιτισμού και της τέχνης της Ρουμανίας. Η αρχιτεκτονική της είναι ένα μείγμα νεοκλασικής, μεσοπολεμικής (Μπάουχαους και αρ ντεκό), κομμουνιστικής περιόδου και σύγχρονης. Στην περίοδο μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων η κομψή αρχιτεκτονική της πόλης και η εκλεπτυσμένη ελίτ της της χάρισαν το προσωνύμιο "Μικρό Παρίσι" (Micul Paris).
Οικονομικά το Βουκουρέστι είναι η πιο ευημερούσα πόλη της Ρουμανίας και ένα από τα κύρια βιομηχανικά κέντρα και συγκοινωνιακούς κόμβους της Ανατολικής Ευρώπης. Η πόλη διαθέτει μεγάλες συνεδριακές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικά κέντρα, παραδοσιακά εμπορικά κέντρα και χώρους αναψυχής.
Η κυρίως πόλη είναι διοικητικά γνωστή ως "Δήμος του Βουκουρεστίου" (Municipiul București) και έχει το ίδιο διοικητικό επίπεδο με εκείνο του νομού, υποδιαιρούμενος περαιτέρω σε έξι τομείς, καθένας από τους οποίους διοικείται από τοπικό δήμαρχο.

  • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

  • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.

  • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.

  • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.

  • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

  • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.

  • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.
Το Αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Ρουμανικά είναι Ιατρική (MSc: 6 έτη σπουδών) και επιπλέον Κινησιοθεραπεία και Αποκατάσταση (BSc: 3 έτη σπουδών), Βοηθός Ακτινολόγου και Ιατρικής Απεικόνισης (BSc: 3 έτη σπουδών), Βοηθός Ιατρικού Εργαστηρίου (BSc: 3 έτη σπουδών), Βοηθός Φαρμακοποιού (BSc: 3 έτη σπουδών). Για τα Ρουμανικά προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που πραγματοποιείται στη Ρουμανία.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Παροχές

Χαμηλά
Δίδακτρα
Καθοδήγηση
για την επιλογή
Ειδικότητας
Αναγνώριση
των πτυχίων
(από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
Πλήρης Υποστήριξη
στην Μετεγκατάστασή σου