Εγγραφές

Συχνές Ερωτήσεις

Εγγραφές

Η περίοδος εγγραφών για τα περισσότερα Πανεπιστήμια αρχίζει το μήνα Φεβρουάριο με την έναρξη των μαθημάτων να γίνεται το μήνα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Ωστόσο, υπάρχουν Πανεπιστήμια όπου η έναρξη των μαθημάτων γίνεται μέσα στο Φεβρουάριο.
Οι προθεσμίες υποβολής των εγγράφων είναι συνήθως μέσα στο καλοκαίρι για τα προγράμματα που ξεκινούν το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, και το Δεκέμβριο για τα προγράμματα που ξεκινούν το Φεβρουάριο. Παρόλο τις προθεσμίες, η Global Education σαν επίσημος αντιπρόσωπος των αντίστοιχων Πανεπιστημίων έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει έναν ορισμένο αριθμό θέσεων και μετά το πέρας των επίσημων προθεσμιών.
Η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια των Βαλκανίων και Κεντρικής Ευρώπης εξαρτάται από το Απολυτήριο Λυκείου και συνήθως ένα τυπικό τέστ στην Αγγλική γλώσσα ή σε κάποιο μάθημα ειδικότητας ανάλογα με το πεδίο σπουδών που επιλέγει ο υποψήφιος.
Το επίπεδο Αγγλικών που ζητάνε τα περισσότερα Πανεπιστήμια είναι Β2 (FCE, ECCE, TOEFL 550, IELTS 6.0 κτλ.) ωστόσο ο υποψήφιος μπορεί να εξασφαλίσει την είσοδό του χωρίς κάποιο πιστοποιητικό αλλά περνώντας επιτυχώς ένα τυπικό τέστ Αγγλικών.
Μερικά Πανεπιστήμια ζητάνε κάποιο ελάχιστο βαθμό στο Απολυτήριο ενώ κάποια άλλα όχι καθώς δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο τέστ εισόδου.
Η βαθμολογία που χρειάζεται για να πετύχεις στο τέστ εισόδου δεν αποκαλύπτεται από το Πανεπιστήμιο αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία από την Global Education η εισαγωγή σου είναι σίγουρη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάθε χρόνο οι επιτυχίες μας είναι περισσότερες από όλους τους ανταγωνιστές μας.
Η προετοιμασία για το τέστ εισόδου γίνεται σε όλα τα Εκπαιδευτήριά μας αλλά εάν ο υποψήφιος δεν μπορεί να παραβρεθεί σε κάποιο από αυτά, τότε μπορεί να παρακολουθήσει την εξ-αποστάσεως διδασκαλία μέσω υπολογιστή (e-learning).
Το τέστ εισόδου γίνεται συνήθως στην Ελλάδα σε ένα από τα Εκπαιδευτήριά μας.
Τα δικαολογητικά που χρειάζονται υπάρχουν στο site μας στη περιγραφή του κάθε Πανεπιστημίου.
Μπορείς να μετεγγραφείς από άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε οποιαδήποτε χώρα των βαλκανίων ή της Κεντρικής Ευρώπης θέλεις. Προσοχή, ο ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει τις μετεγγραφές εφόσον ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης στο τελευταίο Πανεπιστήμιο που θα πάρεις το πτυχίο είναι τουλάχιστον τα μισά έτη φοίτησης.
Ναι, αλλά θα πρέπει να προσκομίσεις το υπάρχων πτυχίο με αναλυτική βαθμολογία (μαζί με τις διδακτικές μονάδες ECTS) καθώς και το σχετικό πρόγραμμα σπουδών των μαθημάτων που διδάχθηκες.

Παροχές

Χαμηλά
Δίδακτρα
Καθοδήγηση
για την επιλογή
Ειδικότητας
Αναγνώριση
των πτυχίων
(από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
Πλήρης Υποστήριξη
στην Μετεγκατάστασή σου