Πλέβεν Ιατρική

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλέβεν

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Πλέβεν (Medical University of Pleven) είναι ένα αυτοδιοικούμενο κρατικό Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην Ιατρική από το 1974 που ιδρύθηκε. Το πανεπιστήμιο προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους τομείς της ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα κορυφαία ιδρύματα για την εκπαίδευση στην Ιατρική στη Βουλγαρία. Αποτελείται από τρεις σχολές (Ιατρική, Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Περίθαλψης), ένα κέντρο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και το City Medical College, που ιδρύθηκε το 1948, προσφέροντας περισσότερα από εννέα προγράμματα στα αγγλικά και βουλγαρικά. Το Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει θεωρητικά, προκλινικά και κλινικά τμήματα, ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαθέτει περισσότερα από 1.000 κρεβάτια με κλινικές σε όλους τους μεγάλες ιατρικούς τομείς και επιπλέον έναν μεγάλο αριθμό ειδικών κλινικών και ερευνητικών μονάδων με σύγχρονο διαγνωστικό και θεραπευτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Τηλεπικοινωνιακής Ενδοσκόπησης για Ρομποτική Χειρουργική, που εγκαινιάσθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας το 2007. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται σε 24 τμήματα με περισσότερους από 60 υψηλά ειδικευμένους καθηγητές και 300 βοηθούς καθηγητών, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων.

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Ιατρική (Αγγλικά) 17η Φεβρουαρίου 7.000
Ιατρική (Βουλγαρικά) 15η Σεπτεμβρίου 7.000
Ειδικότητα (Βουλγαρικά) 15η Σεπτεμβρίου 4.800
Διδακτορικό (Αγγλικά, Βουλγαρικά) 15η Σεπτεμβρίου 4.800
Διοίκηση Φροντίδας Υγείας (Βουλγαρικά) 15η Σεπτεμβρίου 3.000
Βοηθός Ιατρικού Εργαστηρίου (Βουλγαρικά) 15η Σεπτεμβρίου 3.000
Βοηθός Ακτινολόγου (Βουλγαρικά) 15η Σεπτεμβρίου 3.000
Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα

Το Πλέβεν είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 106.000 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας σε απόσταση 170 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια, σε μια αγροτική περιοχή που περιβάλλεται από χαμηλούς λόφους. Την πόλη διασχίζει ο μικρός ποταμός Τουχενίτσα, ενώ ο ποταμός Βιτ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση απ’αυτή.
Το Πλέβεν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-8), όταν πολιορκήθηκε και τελικά καταλήφθηκε (1877) από τις δυνάμεις των Ρώσων και των Ρουμάνων που πολεμούσαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η στρατηγική σημασία της τοποθεσίας οδήγησε στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης στα μετέπειτα χρόνια.
Ο καθοριστικός ρόλος που η πόλη έπαιξε στον ρωσοτουρκικό πόλεμο αντικατοπτρίζεται στα πλέον των διακοσίων μνημείων της που σχετίζονται με αυτόν. Τέτοια είναι το Μαυσωλείο του Αγίου Γεωργίου, που ανεγέρθη προς τιμήν των Ρουμάνων και των Ρώσων πολεμιστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πολιορκία, το οστεοφυλάκιο στο πάρκο Σκομπέλεφ και το Πανόραμα του Πλέβεν, ένα μοντέρνο κτίσμα που τιμά τη μνήμη των πεσόντων στην πολιορκία. Επίσης υπάρχουν πολλά μουσεία και θέατρα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα μαθήματα της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΧΗΜΕΙΑΣ (πραγματοποιείται στην Ελλάδα). Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτήριο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 4 φωτογραφία διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.

 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.

 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.

 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.

 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξασφαλίζουμε φοιτητικό δάνειο χωρίς εγγυητή, μέσω Βουλγαρικών Τραπεζών, για το συνολικό ύψος των διδάκτρων.
Το Αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Τα προπτυχιακά προγράμματα που διδάσκονται στα Βουλγαρικά είναι Ιατρική (MSc: 6 έτη σπουδών) και επιπλέον Διοίκηση Φροντίδας Υγείας (BSc: 4 έτη σπουδών, MSc: 1.5 έτος σπουδών), Βοηθός Ιατρικού Εργαστηρίου (BSc: 3 έτη σπουδών), Βοηθός Ακτινολόγου (BSc: 3 έτη σπουδών), Λειτουργός Δημόσιας Υγείας (BSc: 4 έτη σπουδών). Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Παροχές

Χαμηλά
Δίδακτρα
Καθοδήγηση
για την επιλογή
Ειδικότητας
Αναγνώριση
των πτυχίων
(από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
Πλήρης Υποστήριξη
στην Μετεγκατάστασή σου