Πλόβντιβ / Φιλιππούπολη Ιατρική

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης (Medical University of Plovdiv) είναι ένα σύγχρονο κρατικό Πανεπιστήμιο στη Νότια Βουλγαρία που ιδρύθηκε το 1945. Αποτελείται από 4 σχολές (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Φροντίδα Υγείας), ένα τμήμα Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών, ένα Ιατρικό Κολέγιο και το Ιατρικό Νοσοκομείο "Άγιος Γεώργιος" με 1.200 κρεβάτια. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 134 καθηγητές και 601 αναπληρωτές καθηγητές σε 3.800 ημεδαπούς και αλλοδαπούς φοιτητές. Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει περισσότερες από 170.000 τόμους βιβλίων σε αρκετές ξένες γλώσσες. Τέλος, το Πανεπιστήμιο εκδίδει το Folia Medica , ένα από τα πιο δημοφιλή και έγκυρα ιατρικά περιοδικά της χώρας το οποίο διανέμεται σε 54 χώρες του κόσμου.

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Ιατρική (Αγγλικά) Οκτώβριος 8.000
Ιατρική (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 7.000
Ειδικότητα (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 6.000
Διδακτορικό (Αγγλικά, Βουλγαρικά) Οκτώβριος 4.000
Διοίκηση Φροντίδας Υγείας (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 3.000
Βοηθός Ιατρικού Εργαστηρίου (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 4.000
Υγειονομικός Επιθεωρητής (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 4.000
Βοηθός Ακτινολόγου (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 4.000
Λειτουργός Δημόσιας Υγείας (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 4.000
Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα

Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 381.110 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας σε απόσταση 127 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια, σε μια γεωργική περιοχή στις όχθες του ποταμού Μαρίτσα (όπως είναι η βουλγαρική ονομασία του Έβρου).
Πρόκειται για μία παλαιότατη πόλη, με πλέον των 6.000 ετών ιστορία. Πήρε την ονομασία της από τον Μακεδόνα βασιλέα Φίλιππο τον Β’, πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, ο οποίος την κατέλαβε περί το 342 π.Χ. Στη βουλγαρική είναι γνωστή με το όνομα «Πλόβντιβ», τοπωνύμιο που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά περί τον 15ο αιώνα.
Διαθέτει πολλά και ποικίλα αξιοθέατα, από τα οποία κρίνεται απαραίτητο να αναφερθούν τα κάτωθι: Το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, που κτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό τον 2ο αιώνα μ.Χ., το λαογραφικό μουσείο της πόλης και, τέλος, η περιώνυμη εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Όλα τα προαναφερθέντα αξιοθέατα βρίσκονται στην περιοχή της παλαιάς πόλης. Εκτός αυτής, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το άγαλμα του Φίλιππου του Β’, που δεσπόζει πάνω σ’ έναν πεζόδρομο. Γενικότερα, υπάρχουν και διάφορα άλλα μνημεία διάσπαρτα στην Φιλιππούπολη, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο, οπότε και η πόλη ήταν γνωστή με το όνομα «Τριμόντιον», που σημαίνει «η πόλη των τριών λόφων», επειδή η Φιλιππούπολη αρχικά ήταν κτισμένη πάνω σε τρεις λόφους.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στα ΑΓΓΛΙΚΑ σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει καλή γνώση της γλώσσας. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτήριο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 1 φωτογραφία διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.

 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.

 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.

 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.

 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξασφαλίζουμε φοιτητικό δάνειο χωρίς εγγυητή, μέσω Βουλγαρικών Τραπεζών, για το συνολικό ύψος των διδάκτρων.
Το Αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Επίσης, προσφέρεται Αγγλόφωνο πρόγραμμα στη Διοίκηση Φροντίδας Υγείας (BSc: 4 έτη σπουδών).

Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Βουλγαρικά είναι Ιατρική (MSc: 6 έτη σπουδών) και επιπλέον Διοίκηση Φροντίδας Υγείας (BSc: 4 έτη σπουδών), Βοηθός Ιατρικού Εργαστηρίου (BSc: 3 έτη σπουδών), Υγειονομικός Επιθεωρητής (BSc: 3 έτη σπουδών), Βοηθός Ακτινολόγου (BSc: 3 έτη σπουδών), Λειτουργός Δημόσιας Υγείας (BSc: 4 έτη σπουδών).Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Παροχές

Χαμηλά
Δίδακτρα
Καθοδήγηση
για την επιλογή
Ειδικότητας
Αναγνώριση
των πτυχίων
(από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
Πλήρης Υποστήριξη
στην Μετεγκατάστασή σου