Τιμισοάρα Οδοντιατρική

Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο "Βίκτωρ Μπάμπες"

Το Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο ''Βίκτωρ Μπάμπες'' (''Victor Babes'' University of Medicine and Pharmacy - Timisoara), στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ιδρύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1944, με νομοθετική πράξη του τότε βασιλιά της Ρουμανίας, Μιχαήλ Α’. Πήρε το όνομά του από τον γνωστό Ρουμάνο φυσικό, βιολόγο και βακτηριόλογο (έναν από τους πρώτους του είδους), Victor Babes. Αρχικά, η διδασκαλία πραγματοποιούνταν σε τέσσερις κλινικές, σήμερα, όμως, τα μαθήματα γίνονται σε περισσότερες από 25 πανεπιστημιακές κλινικές, που ανήκουν σε 12 νοσοκομεία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο πέρας των δεκαετιών, το Πανεπιστήμιο έχει να επιδείξει στις μέρες μας πολύ αξιόλογο ερευνητικό έργο. Προσφέρει πτυχιακά προγράμματα σε 3 επιστημονικά πεδία (Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική), τα οποία υποδιαιρούνται σε 12 διαφορετικές ειδικότητες. Συνολικά, το Πανεπιστήμιο διαθέτει υψηλό κύρος ανάμεσα στα Πανεπιστήμια Ιατρικής πανευρωπαϊκά.

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Οδοντιατρική (Αγγλικά) 3η Οκτωβρίου 4.000
Οδοντιατρική (Ρουμανικά) 3η Οκτωβρίου 4.000
Ειδικότητα (Ρουμανικά) 3η Οκτωβρίου 5.000
Διδακτορικό (Ρουμανικά) 3η Οκτωβρίου 5.000
Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα

Η Τιμισοάρα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 311.586 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 409 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, και θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της ιστορικής επαρχίας Μπανάτ. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Μπέγκα, που διασχίζει, σε μικρότερη κλίμακα, και τη Σερβία.
Η πρώτη ιστορική αναφορά της πόλης εντοπίζεται στα μέσα του 13ου αιώνα. Στα μέσα του 16ου αιώνα κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, υπό την κυριαρχία των οποίων έμεινε μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα, οπότε και πέρασε στα χέρια των Αυστριακὠν. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Τιμισοάρα βομβαρδίστηκε τόσο από τους Συμμάχους, όσο και από τις δυνάμεις του Άξονα. Από το 1989 αποτελεί κομμάτι της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Ρουμανίας.
Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνονται ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Τιμισοάρα (20ος αιώνας), ο καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου (μέσα του 18ου αιώνα) και το Κάστρο του Χούνιαντι (15ος αιώνας). Τέλος, η Τιμισοάρα διαθέτει πολλούς εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στην ΑΝΑΤΟΜΙΑ και στα ΑΓΓΛΙΚΑ σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει καλή γνώση της γλώσσας. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτήριο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Αίτηση Πανεπιστημίου
 • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
 • 4 φωτογραφία διαβατηρίου
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
 • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

 • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.

 • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.

 • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.

 • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

 • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.

 • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.
Το Αγγλόφωνο τμήμα της Οδοντιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Ρουμανικά είναι Οδοντιατρική (MSc: 6 έτη σπουδών). Για τα Ρουμανικά προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που πραγματοποιείται στη Ρουμανία.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Παροχές

Χαμηλά
Δίδακτρα
Καθοδήγηση
για την επιλογή
Ειδικότητας
Αναγνώριση
των πτυχίων
(από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
Πλήρης Υποστήριξη
στην Μετεγκατάστασή σου